Početna / DRUŠTVO / Svečano otvorena 12. Izložba suvenira i turističkih publikacija
hotel bell

Svečano otvorena 12. Izložba suvenira i turističkih publikacija

Preko četrdeset turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva uzele su učešće na 12. Izložbi suvenira i turističkih piblikacija, koja je danas svečano otvorena u holu Leskovačkog kulturnog centra.

Direktor TOL-a Nebojša Kocić u svom obraćanju se posebno zahvalio predstavnicima slovenačkih gradova Vrhnika i Ptuj koji po prvi put učestvuju na ovoj manifestaciji.

„Mi smo tu kako bismo proširili našu priču o turizmu i sve ovo što možemo da ponudimo našim ljudima iz Srbije, ko može da dođe u Leskovac, da naši Leskovčani proputuju Srbiju. Zato smo se skupili i zato postojimo. To nam je misija.“

Pomoćnica gradonačelnika Kristina Vasiljković otvorila je današnju manifestaciju i primilila istakavši da Leskovac ima veliki turistički potencijal zahvaljujući bogatoj istoriji, kulturi i prirodnim bogatstvima.

„Svi turisti koji nas posete mogu uživati u lepoti Jašunjskih manastira, jednoj od najstarijih hidrocentrala na Vučjanki, raznovrsnim postavkama našeg muzeja, u nadaleko čuvenim festivalima poput LAJF-a, LEDAMUS-a, FAPOR-a ali i u manifestaciji po kojoj je naš grad poznat i van granica naše države za Roštiljijadi.“

Za sve učesnike sutra je organizovan obilazak lokaliteta Justiniana Prima, a za zainteresovane Leskovčane izložba će biti otvorena danas i sutra.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

U Lebanu održana 9. vanredna sednica opštinskog štaba za vanredne situacije

U Lebanu je danas održana deveta vanredna sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Lebane, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *