Sutra počinje podela paketa namirnica penzionerima i socijalno ugroženima sa teritorije grada Leskovca

Grad Leskovac nastavlja sa svojom dugogodišnjom praksom podrške penzionerima i socijalno ugroženim građanima kroz akciju podele paketa namirnica.

Ove godine, prva podela će obuhvatiti ukupno 31.800 paketa, za koje je izdvojeno 39.899.778 dinara, što je u proseku 1.254 dinara po paketu.

Zamenica gradonačelnika Leskovca, Lidija Dimitrijević, izjavila je da je akcija podele paketa započeta tokom pandemije virusa korona i da je postala redovna praksa grada, sa ciljem pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima.

“Naš grad se posvetio akciiji uručenja paketa sa namirnicama i tu praksu sprovodimo svake godine,” rekla je Dimitrijević.

Podsetila je da se podela organizuje dva puta godišnje, a druga podela za ovu godinu biće realizovana do kraja godine.

“Plan je da pakovanje bude završeno do kraja ove nedelje, a da distribucija našim uvaženim sugrađanima započne od sutra, prvo u Vučjanskom kraju, a potom ćemo podelu vršiti i u ostalim delovima našeg grada,” dodala je.

Od 2024. godine, kroz ovu važnu inicijativu, grad Leskovac je podelio ukupno 147.000 paketa i uložio 135.800.000 dinara kao podršku penzionerima i socijalno ugroženima.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …