Početna / DRUŠTVO / Sutra počinje četvrti Forum naprednih tehnologija

Sutra počinje četvrti Forum naprednih tehnologija

Četvrti Forum naprednih tehnologija održaće se u Nišu od 6. do 8. novembra u Oficirskom domu. Cilj privredno naučnog okupljanja je prezentacija privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala Niša u oblasti naprednih tehnologija.

Paneli, koji će se održavati sva tri dana, treba da pokažu šta su trendovi u oblasti digitalizacije, gde su Niš i Srbija trenutno pozicionirani, ali i da ohrabre kompanije da koriste visokotehnološka rešenja u svom poslovanju.

Forum se organizuje paralelno sa 8. ICT FORUMOM, Niškim savetovanjem ekonomista Srbije, a u okviru foruma biće orgaizovan i tradicionalni Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orjentacije. Takođe, forum će pratiti i izložba Niš, grad elektronike kroz vreme, predstavljanje monografije Niš – grad naprednih tehnologija, kao i tradicionalna dodela nagrada u oblasti naprednih tehnologija za najuspešniju kompaniju, najboljim studentima i mladim preduzetnicima iz ove oblasti.

Nagrada za najuspešnijeg stručnjaka u regionu u oblasti naprednih tehnologija posthumno će biti dodeljena profesoru Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (Grad Niš), u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Pogledaj takodje

Još troje pozitivnih na koronu u Vranju

Prema podacima od jutros, od 07:00 sati, u kovid bolnici ZC Vranje ukupno je 12 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *