Početna / DRUŠTVO / SUMNJA NA KORONA VIRUS: Pacijent iz Vlasotinca smešten u leskovačku bolnicu, čekaju se rezultati analiza iz „Torlaka“
Bilbordi

SUMNJA NA KORONA VIRUS: Pacijent iz Vlasotinca smešten u leskovačku bolnicu, čekaju se rezultati analiza iz „Torlaka“

Jedan pacijent iz Vlasotinca transportovan je, uz sve neophodne mere bezbednosti, u leskovačku Opštu bolnicu jer se sumnja da je oboleo od korona virusa, ali to tek treba da potvrde analize beogradskog Instituta „Torlak“ – pišu Novosti.

On se trenutno nalazi u izolaciji na Infektovnom odeljenju bolnice u Leskovcu. Boravio je u inostranstvu i ima simptome koji ukazuju na mogućnost da je zaražen korona virusom.

Direktor leskovačke Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević ističe da ovo nije prvi slučaj da se neki pacijent, po unapred predviđenim procedurama, hospitalizuje u ovoj bolnici zbog sumnje na korona virus i da se privremeno izoluje.

– Imali smo nekoliko takvih slučajeva i svaki put se pokazalo da su rezulati analiza negativni, pa su pacijenti puštani kućama. Čim se pojavi sumnja na korona virus mi smo dužni da se ponašamo kao da jeste reč o tom virusu, dok se analizama ne pokaže jesu li te sumnje opravdane. Pacijent ima temperaturu i kašlje, boravio je u inostranstvu. U izolaciji je. Preduzeli smo sve neophodne mere i čekamo rezulate analiza koje su jedine merodavne – rekao je dr Dimitrijević i naglasio da su zdravstveni radnici dužni da se do tada prema svakom sumnjivom slučaju ophode kao da je reč o korona virusu.

Izvor: Novosti

Pogledaj takodje

Većina puteva u opštini Lebane prohodna, bez struje domaćinstva u 8 sela – SSP tvrdi su ta sela zaboravljena

Većina puteva na teritoriji opštine Lebane je prohodna – saopšteno je iz opštine Lebane. Sve …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *