Stojanović: Za Demokratsku stranku glasali časni, pošteni i hrabri

Koalicija ”Za pravedni Leskovac” nije zadovoljna izbornim rezultatom, niti na lokalnim, niti na republičkim izborima, ali su predstavnici Demokratske i Reformističke stranke zahvalili su građanima Leskovca što su u značajnom broju izašli na izbore.

– Uz svu zahvalnost članovima i simpatizerima ”reformista”, za zalaganje, ali i građanima koji su svoj glas poklonili koaliciji, činjenica je da su protekli izbori bili izbori za jednog čoveka, a rezultati ostvareni na Republici, gotovo su preslikani na lokalu. Iako nismo zadovoljni izbornim bilansom, kao koalicija smo ušli u Skupštinu grada Leskovca i, sa četiri odbornika, bićemo konstruktivna opozicija, rekao je na današnjoj press konferenciji predsednik Gradskog odbora Reformističke stranke, Dejan Mitić.

Protekli izbori održani su u najtežim mogućim i potpuno neregularnim uslovima, ocenio je potpredsednik ”demokrata” Saša Stojanović:

-Izborni proces obilovao je pretnjama, ucenama i zastrašivanjima. Uprkos svemu tome, Demokratska stranka, osvojila je ukupno 4.400 glasova, od čega, samo u gradu Leskovcu, 2.850. Naši predstavnici za republički Parlament, osvojili su oko 3.000 glasova. Za Demokratsku stranku su glasali časni, pošteni i hrabri. Glasali su oni, na koje nikakav pritisak nije mogao da utiče. Za nas su glasali ljudi koji veruju da samo Demokratska stranka ima načina da ovu i ovakvu vlast smeni. Nismo pobedili u numeričkom smislu, ali ovo jeste prva pobeda DS-a. Cenzus je pređen i mi ćemo biti jaka, snažna, žestoka opozicija, spremna da sarađuje sa svim strankama, osim sa SNS-om, rekao je Stojanović.

Upitan da li su tačne priče o započetim pregovorima sa pojedinim partijama o formiranju skupštinske većine, obzirom na činjenicu da Koalicija okupljena oko SNS-a ne može sama da formira vlast, on je naglasio da je Koalicija ”Za pravedni Leskovac”, spremna za razgovore sa svima, ali da za takve kalkulacije nije čuo.

– Ako se ispostavi da su tačne, a mi budemo pozvani da u razgovorima učestvujemo, svakako ćemo se pozivu odazvati, ali ni po koju cenu, pa makar i zbog ”parčeta vlasti ”, sa Srpskom naprednom strankom ne želimo u koaliciju, decidan je bio Saša Stojanović.

S. Stojiljković

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *