Stiže serija ”Toma”: U 10 epizoda, ispričana je priča o životu čuvenog pevača, ali i zlatnom dobu narodne muzike

Posle filma ”Toma”, koji je sa 1,1 miliona gledalaca, prestigao ”Zonu Zamfirovu” i postao najgledanije ostvarenje srpske kinematografije, na male ekrane stiže istoimena serija. Autorski trio: Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović, nada se jednakom uspehu nostalgične i emitovine priče o Tomi Zdravkoviću, koja pored toga, odslikava i zlatno doba domaće narodne muzike.

I dok smo u filmu gledali pretežno životnu priču i razvoj karijere Tome Zdravkovića, u seriji će biti više reči o ostalim bardovima narodne muzike, ali i drugim umetnicima sa kojima je glavnom junaku sudbina ukrstila put. Tako ćemo videti glumce Dragana Nikolića (Vojin Ćetković), Boru Todorovića (Žika Todorović), Zorana Radmilovića (Radomir Nikolić), Zorana Kalezića (Stojša Oljačić), Kemala Montena (Đorđe Stojković) i voditelje Danku Novović (Vaja Dujović) i Miloja Miću Orlovića (Lazar Sakan).

Gledaoci su u filmu već mogli da Tamaru Dragičević, kao Silvanu Armenulić, Oliveru Bacić, u ulozi Lepe Lukić, Ivana Zekića, kome je poverena uloga Tozovca, odnosno Nebojše Cileta Ilića, kao Tozorvca.

Reditelj Dragan Bjelogrlić objašnjava da su tok, koncept i narativ u potpunosti drugačiji u odnosu na film i da je serija ”Toma” celina za sebe.

Producenti najavljuju da će publika u Srbiji, seriju premijerno moći da vidi na jesen.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Dva leskovačka naselja u sredu bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS. Zbog toga će u sredu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *