Početna / DRUŠTVO / STIŽE 50 MILIONA MASKI: Uvoze se nove mašine, Jumko će praviti 20.000 maski za Pčinjski i Jablanički okrug – od četvrtka u apotekama

STIŽE 50 MILIONA MASKI: Uvoze se nove mašine, Jumko će praviti 20.000 maski za Pčinjski i Jablanički okrug – od četvrtka u apotekama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da država preduzima sve mere kako bi obezbedila dovoljne količine sveih potrebnih zaštitnih sredstava.

Vučić je na konferenciji za medije najavio da do srede u Srbiju stiže 15 miliona maski, da je već kupljeno 50 miliona maski, a da će vrlo brzo taj broj dostići i 100 miliona maski. Predsednik Srbije je rekao da će maske biti distribirane preko apoteka u celoj Srbiji i od četvrtka dostupne svm građanima u dovoljnim količinima.

Predsednik Srbije je naglasio da Srbija trenutno radi na uvozu mašina za proizvodnju zaštitnih maski, koje već na jugu Srbije proizvode vranjski Jumko i italijanska komšanija Fiorentino u Vlasotincu. Mašina će biti u Jumku iz Vranja, kapacitet će biti 20.000 maski i one će biti namenjene za Jablanički i Pčinjski okrug.

Vučić je rekao da se rešavaju problemi sa nabavkom i proizvodnjom sredstava za deizinfekciju, da će se većina toga biti proizvedena u Srbiji uključujuči i alkohol i sredstva na bazi hlora.

Predsednik Srbije je rekao da će u krtakom roku u Srbiji stići stotine novih respiratora koji su izuzetno važni jer daju ljudima vreme da se izbore sa virusom Covid-19.

Pogledaj takodje

Do sada potvrđeno 29 slučajeva (2 nova) u Leskovcu, 2 u Vlasotincu i prvi slučaj Korona virusa u Bojniku

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas hitnu, vanrednu sednicu na kojoj je bilo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *