Home / DRUŠTVO / Staro Vranje- večita inspiracija reditelja : Pojavio se prvi trejler za novi film/seriju-Nečista krv-greh predaka“(foto,video)
hotel bell

Staro Vranje- večita inspiracija reditelja : Pojavio se prvi trejler za novi film/seriju-Nečista krv-greh predaka“(foto,video)

Film “Nečista krv-greh predaka“, prema delima čuvenog Bore Stankovića, snimljen je na osnovu davno izgubljenog scenarija Vojislava Nanovića, jednog od najvećih scenarista velike Jugoslavije. Režiju potpisuje Milutin Petrović.

To je priča o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, tada važnoj varošici na granici sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede kao lokalnog vođu Srba, muke mu stvaraju moćni turski begovi, ali i sama porodica. Trifun donosi niz teških odluka, koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake romana “Nečista krv“.

Pored Bjelogrlića, naslovne uloge tumače Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan i Nela Mihailović, a zanimljivo je da su, pored domaćih, angažovani i glumci iz Turske, Albanije i Nemačke.

Sašiven je veliki broj kostima, a jedan deo odeće, obuće i rekvizita, stigao je iz brojnih evropskih fundusa. Za potrebe snimanja, izgrađena je impresivna scenografija, inspirisana Vranjem iz 19. veka, koju čine kuće, vojni objekti, kafane, džamija, pijaca, trg sa opštinom.

n

Regionalna bioskopska distribucija filma “Nečista krv-greh predaka“, krenuće iz Srbije, 26. avgusta, najavljuje produkcija, a prenosi Dnevnik.

Check Also

“Dani gljiva“, od petka do nedelje u Vlasotincu: Biće gljivarenja, šetnji, izložbe i druženja

Organizator 5. “Dana gljiva“ je Gljivarsko društvo “Rujnica“, a u goste će im doći gljivari …

Оставите одговор