Home / DRUŠTVO / Šta čitaju Leskovčani: Prednjače ljubavni, melodramski i istorijski romani
hotel bell

Šta čitaju Leskovčani: Prednjače ljubavni, melodramski i istorijski romani

Biblioteka “Radoje Domanović“ spada u red najuspešnijih u Srbiji po broju izdatih knjiga, što je još jedan dokaz da je Leskovčanima knjiga omiljena zanimacija. Najradije se opuštaju uz beletristiku, ali se i istorijski romani kotiraju prilično visoko.

U prvoj polovini godine, ubedljivo najčitanija knjiga je novi roman Vesne Radusinović “Vatra i led“, koji donosi modernu priču o ljubavi, praštanju, licemerju i smrti. Istorijsko-biografska saga o ulozi i liku Aleksandra Karađorđevića, od stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, do atentata u Marseju, “Aleksandar od Jugoslavije“- Vuka Draškovića je druga najtraženija knjiga od početka godine, a drama “Komo“, Srđana Valjarevića, bila je treći izbor leskovačke čitalačke publike.

Kad su u pitanju strani autori, naši sugrađani su prednost dali beletristici, pa su najčitaniji romani bili: “Kad se vojvoda vrati“ Eloize Džons, “Dete Toskane“-Ris Bouen i “Utočište“, Nikolasa Sparksa.

Na Dečjem odeljenju, najradije čitani domaći autori, u proteklih šest meseci bili su: Svetlana Kurćubić Ružić sa svojim “Mašom i medvedom“, Jasmina Petrović, odnosno njen roman “Samo za tvoje uši“, kao i Andrija Milošević, autor basne “Mačak i skakutavo jaje“.

Masaši Kišimoto je romanom “Naruto 3-Sve za san“, osvojio srca najvećeg broja mladih čitalaca, u kategoriji stranih autora. Druge sve pozicije na rang listi zauzimaju “Najlepše priče o pustolovinama“-Stefanije Hartli i “Gospodin dinosaurus“- Silvije Dakile.

Check Also

Promocija romana „Kuća na ostrvu Skaj“ u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u Čitaonici Biblioteke u četvrtak 2. decembra 2021. godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *