Početna / DOGAĐAJI / Sredstva Ministarstva pravde za Dom za stare Leskovac, Narodnu biblioteku Leskovac, Osnovnu školu i Dom zdravlja Lebane

Sredstva Ministarstva pravde za Dom za stare Leskovac, Narodnu biblioteku Leskovac, Osnovnu školu i Dom zdravlja Lebane

Prema predlogu  Ministarstva pravde, za raspodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja- zdravstvene, kulturne i obrazovne ustanove iz Jablaničkog okruga, dobile  su 9,5 miliona dinara. Ove godine, fond  je raspolagao sa 470 miliona. 

Ustanovi za odrasle i starije je, za kupovinu profesionalnih mašina za pranje veša odobreno nešto više od 2,5 miliona dinara, a leskovačkoj biblioteci ‘’Radoje Domanović’’ , za unapredjenje uslova za organizaciju besplatne pripremne nastave srpskog jezika-667.29o dinara.

Osnovna škola ‘’Radovan Kovačević Maksim’’ u Lebanu je, za realizaciju  projekta ‘’Dajmo deci uslove i znanje-ona će nama budućnost’’dobila finansijsku podršku u iznosu od skoro 5 miliona dinara, dok je Domu zdravlja ‘’Lebane’’ opredeljeno 1,3 miliona, za  nabavku audiometra i timpanometra, u cilju podizanja nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga.

Ovakav predlog rešenja  Ministarstvo pravde upućuje Vladi Republike Srbije na konačno odlučivanje.

Inače, prošle godine je, iz istih izvora, lebanska zdravstvena ustanova dobila 5,5, a Dom zdravlja u Medvedji, 5,4 miliona dinara.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Novih 180 sadnica javora, jasena, crnog bora i hrasta na Hisaru između Spomen parka i Babinog livačeta

Odeljenje za zaštitu životne sredine u saradnji sa JKP Komunalac započelo je danas sadnju drveća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *