Početna / DOGAĐAJI / Spoj Srbije, Irana i Avganistana – Na slikovit način prikazana kultura, hrana, muzika, tradicija
Dionis Restoran Leskovac

Spoj Srbije, Irana i Avganistana – Na slikovit način prikazana kultura, hrana, muzika, tradicija

Jednodnevnim izletom na planini Besna Kobila, đaci Ekonomsko –trgovinske škole u Vranju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju, realizovali su i poslednju, edukativno-rekreativnu aktivnost u okviru projekta „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji – MADAD 2”.

Naime, u restoranu „Planinska kuća“ na Besnoj Kobili, šestoro migranata iz osnovnih škola, kao i grupa đaka sa smera Turistički tehničar iz ekonomske škole, međusobno su, promovisali zemlju i grad iz koga dolaze.
Na zadovoljstvo svih prisutnih, mladi migranti su na engleskom jeziku održali zanimljivu prezentaciju država Iran i Avganistan, kroz istorijske podatke, kulturu, hranu, folklor, običaje i izazvali oduševlejnje prisutnih.

Veliku pažnju prisutnih mladih migranata izazvala je i prezentacija naših učenika, koji su, takođe na engleskom jeziku, upoznali svoje nove prijatelje sa kulturno –istorijskim podacima, ali potencijalima Vranja, Vranjske Banje i Besne Kobile. Na vrlo slikovit način, prikazani su i običaji, muzika i tradicija, u kojoj su migranti uživali.

Nakon prezentacije, za sve ućesnike projekta organizovana je edukativna šetnja „Stazom prirodnog blaga – Besna Kobila“ u pratnji predstavnika Turističke organizacije Vranje, Omera Tahirija. Prema njihovim izjavama, cilj ovakve aktivnosti je bolja socijalizacija i druženje učenika migranata sa učenicima Ekonomske škole.

Pogledaj takodje

Novi talas korone ozbiljnije utiče na dečje zdravlje

Rukovodilac Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *