Početna / DOGAĐAJI / Spoj Srbije, Irana i Avganistana – Na slikovit način prikazana kultura, hrana, muzika, tradicija

Spoj Srbije, Irana i Avganistana – Na slikovit način prikazana kultura, hrana, muzika, tradicija

Jednodnevnim izletom na planini Besna Kobila, đaci Ekonomsko –trgovinske škole u Vranju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju, realizovali su i poslednju, edukativno-rekreativnu aktivnost u okviru projekta „Nastavak podrške za povećanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje migrantskom krizom u Srbiji – MADAD 2”.

Naime, u restoranu „Planinska kuća“ na Besnoj Kobili, šestoro migranata iz osnovnih škola, kao i grupa đaka sa smera Turistički tehničar iz ekonomske škole, međusobno su, promovisali zemlju i grad iz koga dolaze.
Na zadovoljstvo svih prisutnih, mladi migranti su na engleskom jeziku održali zanimljivu prezentaciju država Iran i Avganistan, kroz istorijske podatke, kulturu, hranu, folklor, običaje i izazvali oduševlejnje prisutnih.

Veliku pažnju prisutnih mladih migranata izazvala je i prezentacija naših učenika, koji su, takođe na engleskom jeziku, upoznali svoje nove prijatelje sa kulturno –istorijskim podacima, ali potencijalima Vranja, Vranjske Banje i Besne Kobile. Na vrlo slikovit način, prikazani su i običaji, muzika i tradicija, u kojoj su migranti uživali.

Nakon prezentacije, za sve ućesnike projekta organizovana je edukativna šetnja „Stazom prirodnog blaga – Besna Kobila“ u pratnji predstavnika Turističke organizacije Vranje, Omera Tahirija. Prema njihovim izjavama, cilj ovakve aktivnosti je bolja socijalizacija i druženje učenika migranata sa učenicima Ekonomske škole.

Pogledaj takodje

Bojevo gađanje 20. novembra u selu Ljiljancu

Policijski službenici Policijske uprave u Vranju, 20. novembra ove godine, od 14,30 do 16,00 časova, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *