hotel bell

SOLIDARNOST I JUŽNJAČKO SRCE: Vučijanac Moma Jorgačević obezbedio hranu za državljane Srbije koji su ostali na granici u Sloveniji

Vučijanac Moma Jorgačević koji dugo živi i uspešno posluje u Sloveniji još jednom je pokazao solidarnost sa našim ljudima koji su se sticajem okolnosti našli u Sloveniji.

Oko 400 državljana Srbije ostalo je u Sloveniji nakon zatvaranja granice zbog čega nisu mogli u Srbiju. U Sloveniji su naišli na dobrodošlicu i pomoć, smešteni su u halu „Ježice“ do rešenja problema, a deo njih je ostao u kolima na granici Slovenije i Hrvatske ili u ulicama u blizini ambasade Srbije u Sloveniji. Radi se o državljanima Srbije koji se vraćaju iz skandinavskih zemalja, zemalja Beneluksa, Nemačke, Češke, Slovačke i Austrije, a koji nemaju boravišnu vizu u Sloveniji.

Problem je rešen, Vlade Srbije i Slovenije dogovorile su organizaciju transporta do Srbije gde naše državljane vaerovatno očekuje i smeštaj u karantin. Najvažnije je, ipak, da ne ostanu u tuđoj zemlji.

A da ne budu bez igde ikoga pobrinuo se Savez Srba Slovenije, a slovenački mediji ističu, a na društvenim mrežama se pišu hvalospevi o Momi Jorgačeviću, našem čoveku, rođenom u Žabljanu kod Vučja. Moma Jorgačević je pripremao hranu koju je slovenačka policija dostavila državljanima Srbije koji su se u Sloveniji zatekli u nevolji.

Veliko južnjačko srce i solidarnost koju je još jednom pokazao Moma Jorgačević – Moma Knez već sada su ga svrstali u red heroja u zajedničkoj borbi protiv pošasti pod imenom Korona virus.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор