SO Vlasotince usvojila rebalans budžeta na poslednjoj sednici u ovom sazivu

 

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoćnjoj, verovatno poslednjoj, sednici u ovom sazivu, usvojili su rebalans budžeta u iznosu 18 miliona 411 dinara.

-Tako ukupni prihodi u budžetu sada iznose 862 miliona, a ukupni izdaci 911 miliona dinara. Deficit od 49 miliona pokriva se zaduženjem kod poslovnih banaka – pojasnio je opštinski većnik Boban Petrović.

Odbornici su dali saglasnost da se izvrši statutarna promena kojom bi se JP Čistoća pripojila JKP Komunalac.

– Ova odluka proizišla je iz analize poslovanja „Čistoće“ za koju je ustanovljeno da ne može samostalno da funkcioniše. Zbog racionaonalizacije i uštede u funkcionisanju javnih preduzeća odlučili smo da „Čistoću“ pripojimo „Komunalcu“ u koji će biti prebačen deo radnika – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Todorović naglašava da će do konačnog pripajanja „Čistoće“ „Komunalcu“ proći nekoliko meseci jer je potreba izrada novog statuta, pravilnika i stematizacije, uz poštovanje obaveza da se dokumenta malaze na web portalu opštine dva meseca.

Odbornici vlasotinačke skupštine usvojili su sinoć i izveštaje o radu Centra za socijalni rad, biblioteke „Desanka Maksimović“ i Kulturnog centra. Statusi vršilaca dužnosti direktora preduzeća produženi su dosadašnjim čelnim ljudima „Komunalca“, „Direkcije za urbanizam i izgradnju, „Čistoće“, Doma zdravlja i SRC Vlasina. Odbornici su usvojili i Plan kapitalnih investicija opštine Vlasotince za period od 2016. do 2020. godine, kao i Program razvoja sporta 2016-2018.

 

Check Also

U petak počinje “Paradajz fest” (Program)

U periodu od 19. do 21. jula 2024. godine u opštini Lebane održava se manifestacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *