SNS Leskovac: Iza demokrata ostalo pozorište bez scene, oronuli kulturni centri i gotovo zatvoren muzej

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je saopštenjem na izjave čelnika Demokratske stranke o stanju u oblasti kulture.

 

“Čudno je da Gradski odbor Demokratske strankedanas govori građanima Leskovca o nekakvom planu za „kulturni preporod“ našeg grada,kada se zna da je njihov jedan od najvećih dometa u oblasti kulture bilo finansiranje knjiga i festivala kandidata za gradonačelnika Demokratske stranke.- kaže sa u saopštenju Gradskog odbora Spske napredne stranke Leskovac.

Leskovački naprednjaci podsećaju leskovačke demokrate na stanje koje su zatekli u ustanovama kulture.

“Poštovane demokrate, vaš nerad video se u pre svega u Narodnom pozorištu koje je ostalo bez scene, oronulim kulturnim centrima u Brestovcu, Vučju, Grdelici, Pečenjevcu, Domu kulture Roma,u uništenim bioskopima, u gotovo zatvorenom Narodnom muzeju – saopšteno je iz SNS-a.

“Danas je situacija znatno drugačija. Za nešto više od tri godine sadašnje rukovodstvo grada završilo je rekonstrukciju Narodnog pozorišta i Istorijskog arhiva, digitalizovalo bioskopsku salu Leskovačkog kulturnog centra. Svi kulturni centri dobili su novi izgled, a Narodni muzej u Leskovcu, nakon 40 godina, i novu stalnu postavku. Naročito smo ponosni na projekat „Zlatno doba Leskovca“ koji putem monografije, izložbe i filma govori o Leskovcu između dva svetska rata. Za poslednjih godinu dana dva puta smo organizovali izložbe koje govore o istoriji našeg kraja u galeriji RTS-a, a dva leskovačka kustosa proglašeni su za najbolje u Srbiji. Uvažene demokrate, Leskovac se ponosi svojim radnicima u kulturi, festivalima i manifestacijama. Nastavićemo da radimo i da ulažemo u ovu oblast, a Vas pozivamo da pogledate izložbu originalnih grafika Pabla Pikasa koja će biti otvorena do 12.maja u Leskovačkom kulturnom centru. – ističe se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac.

Check Also

Novo igralište za mališane u naselju “Podrum” u Leskovcu

U leskovačkom naselju “Podrum”, neposredno pored terena za basket, danas je mališanima zvanično predato na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *