hotel bell

Služba stomatologije Doma zdravlja u Leskovcu dobila novu opremu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas Službu stomatologije Dom zdravlja u Leskovcu gde je nabavljena nova oprema.

Dve nove zubarske stolice stavljene su na raspolaganje stomatolozima i svim gradjanima, u cilju pružanja bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite.

– Kao što možete i sami vidite, u pitanju je bila nabavka dve stomatološe stolice, investicija vredna 1.300.000 dinara. U pitanju je savreman oprema sa svim potrebnim akcesornim aparatima koji mogu da pomognu da pacijenti budu zaštićeni. Karijes je inače oboljenje koje je zastupljeno kod kompletne populacije i zato se u nabavku opreme krenulo od stoilica, od osnova jer u ovu službu godinama nije ulagano. Nasledili smo veliki dug, obezbedili smo 111 miliona dinara za dug za njihove plate. Mislim da su opravdali naše poverenje. Direktor Doma zdravlja i predsednik Nadzornog odbora su stomatolozi, ali vidimo da stvari idu nabolje a znamo da je akutni problem bila upravo stomatologija. Nije sve rešeno, ali je najveći deo problema rešen – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Načelnik Službe stomatologije je istakao veliki značaj obnavljanja opreme u Domu zdravlja u Leskovcu.

– Na našem prošlom vidjenju ja i direktor smo obećali da ćemo stomatologiju unaprediti još više. Tada sam spomenuo dve stolice, gledaćemo da sve ordinacije osavremenimo što bolje budemo mogli. Nadam se da ćemo ove godine nabaviti i ortopan. ja sam kao načelnik doneo odluku da krenemo od stolica za ortodonciju ovde na odeljenju gde dolaze samo deca Poslujemo delom na teret Fonda delom tržišno i taj novac ćemo koristiti za nabavku nove opreme. Ranije smo imali višak upošljenih neugovorenih radnika, sada taj novac ostaje i koristićemo ga za nabavku nove opreme – rekao je dr Petar Jovanović, načelnik Službe stomatologije u Domu zdravlja Leskovac.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić.

– Što više rade stomatolozi, biće više sredstava i moći ćemo da obezbedimo bolju opremu. Nastavićemo da ulažemo u opremanje kompletnog Doma zdravlja kako bismo našim pacijentima pružili najbolju mogući negu – kaže direktor Slaviša Božić.

S. Stamenković

Check Also

Blagi pad: Nove cena goriva na pumpama!

Na pumpama širom Srbije, vozači će primetiti nove cene goriva koje su stupile na snagu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *