Home / DRUŠTVO / Skup bibliotekara u Leskovcu posvećen radu tokom pandemije
hotel bell

Skup bibliotekara u Leskovcu posvećen radu tokom pandemije

Zajednica matičnih biblioteka Srbije i Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, od 9 do 11. septembra 2021. godine, organizuju 15. godišnji stručno-naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije pod nazivom Biblionet. Ove godine tema Biblioneta je „Biblioteka od kuće: izazovi i mogućnosti organizacije bibliotečkih usluga tokom pandemije“. Tradicionalno, na skupu će biti dodeljena nagrada „Đura Daničić“ za doprinos razvoju bibliotekarstva i kulture u celini.

Skup Biblionet u 2021. godini, težeći da održi korak sa aktuelnošću dešavanja u struci, baviće se predstavljanjem i analizom rada biblioteka tokom pandemije kako u Srbiji, tako i regionu i svetu, sa ciljem ostvarivanja uvida u postignute rezultate i pozicioniranja u daljem planiranju rada u tzv. novoj realnosti. Skup će biti održan u vidu hibridne konferencije čiji deo je planiran u Narodnom pozorištu, uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera zaštite, uz praćenje aktuelnih preporuka Kriznog štaba Vlade Srbije i Zavoda za javno zdravlje Leskovac, dok će istovremeno biti omogućeno video emitovanje skupa za sve zainteresovane slušaoce. Gostujući predavači iz sveta obratiće se putem video linka.

Cilj ovogodišnjeg Biblioneta je da na jednom mestu prikupe iskustva iz Srbije koja se odnose na primere dobre prakse, uspešne priče i realizovane mogućnosti čime bi se, kao i do sada, uticalo na protok ideja među domaćim bibliotekama i buđenje energije za nove projekte.

Svečano otvaranje Biblioneta 2021. održaće se u Narodnom pozorištu, 9. septembra 2021. godine u 13.00 časova.

Check Also

Gigant gradnja u Leskovcu podiže zgradu sa 18 stanova i četiri lokala

Foto: arhiva ilustracija Gigant gradnja u Leskovcu gradi stambeno poslovni objekat sa prizemljem i dva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *