hotel bell

SKANDALOZNA PRESUDA Penzioneru iz Leskovca „skidaju“ deo penzije zbog neplaćene TV pretplate

Penzioner iz Vaskovog naselja Luka Đurašković među retkim je Leskovčanima ako ne i jedini koji će snositi posledice zbog neplaćanja TV pretplate krajem prošle decenije kada se na jugu Srbije procenat naplate kretao između 20 i 27 posto.

On je izgubio spor sa RTS-om pred Osnovnim sudom u Leskovcu, a kako je odluka postala pravosnažna njemu se sa penzionog računa po osnovu prinudnog izvršenja skida iznos osnovnog duga za neplaćenu TV pretplatu iz 2008. godine uz kamate, sudske i troškove prinudnog izvršenja.

Đuraškoviću koji je utužen zbog višegodišnjeg neplaćanja ove dažbine situacija je ipak olakšana jer je sud odbacio kao zastarele račune pre 2008. godine. Ipak osnovni dug iznosi šest hiljada dinara za godinu dana jer se u to vreme TV pretplata plaćala 500 dinara na mesečnom nivou.

“ Ne mogu da verujem da su među silnim neplatišama TV pretplate u Leskovcu mene našli, dok je velika većina prošla bez posledica. Očigledno je da se radi o diskriminaciji“ – kaže Đuraškovič koji još veruje da postoji način da se kroz pravosudni sistem reši njegov problem.

Radio televizija Srbije tokom 2009 godine pokrenula je postupak prinudne naplate potraživanja predlogom za izvršenje „na osnovu verodostojne isprave zbog neplaćanja TV pretplate“ prema 116.000 građana u svim delovima države.

Postupajući po ovom predmetu Osnovni sud  u Čačku je 2012. godine odbacio tužbe RTS-a protiv 311 građana koji nisu plaćali TV pretplatu.

Check Also

Gradonačelnik obilazak javnih preduzeća počeo od “Vodovoda“

U prvoj, u nizu poseta javnim preduzećima, gradonačelnik Goran Cvetanović se upoznao sa aktuelnim dešavanjima …

Оставите одговор