hotel bell

Savet za zdravstvo SNS organizovao preventivne preglede u MZ Centar u Leskovcu

Lekari Saveta za za zdravstvo SNS-a, danas su organizovali besplatne zdravstvene preglede stanovništva u Mesnoj zajednici “Centar” u Leskovcu.

Cilj akcije je da se svim građanima omogući da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi i da dobiju lekarski savet, rekla je dr Slađana Motika iz Saveta za zdravstvo SNS-a.

Dijabetes je danas veoma rasprostranjena bolest sa tendencijom daljeg povećanja broja obolelih, koja dobija razmere pandemije, o čemu govori i činjenica da je Svetski dan zdravlja ove godine bio posvećen upravo prevenciji šećerne bolesti. Kontrola krvnog pritiska je takođe jedna od preventivnih mera u okviru redovnih lekarskih pregleda. Humani pristup Saveta za zdravstvo SNS-a ogleda se u tome da se, čestim pregledima, poboljša zdravlje naše populacije, rekla je dr Motika.

Akcije preventivnih lekarskih pregleda danas su organizovane i u Vini, Barju, Čukljeniku i Nakrivnju, a, prema najavama, sutra će svoje zdravstveno stanje moći da provere meštani Lipovice, Gornjeg Stopanja, Miroševca, Čekmina, Slavujevca i Todorovca.

Ana Jovanović

Check Also

Uhapšen vlasnik psa koji je izujedao devetogodišnjeg dečaka koji je zbrinut u Kliničkom centru u Nišu -Tužilaštvo odredilo meru zabrane prilaska i komuniciranja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vlasotincu uhapsili su B. M. (1980) iz Vlasotinca zbog postojanja …

Оставите одговор