hotel bell

Sarajevski most od danas otvoren za saobraćaj

Sarajevski most na ulazu u Grdeličku klisuru, nakon rekonstrukcije od danas je zvanično pušten za saobraćaj.

On je za vreme bombardovanja 1999. godine srušen, uništen, obnovljen je 2000. godine, a njegova rekonstrukcija podrazumevala je zamenu kolovozne ploče ,nove pešačke staze mosta, osvetljenje …

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović danas je obišao završene radove na rekonstrukciji Sarajevskog mosta, mosta u Graovu i pristupnih saobraćajnica ukupne vrednosti 3.283.504 evra.

“Nakon kapitalnog projekta, izvedenog na jugu Srbije, probijanja Grdeličke klisure i izgradnje najsavremenijeg auto-puta sa standardima koji odgovaraju Evropskoj uniji, investicija vredna 350 miliona evra, krenuli smo u rekonstrukciju Sarajevskog mosta.Investicija vredna 3.300.000 evra zajedno sa mostom koji je u Graovu i 4.700.000 evra za sve pristupne puteve. Sve to smo radili uz pomoć Vlade Republike Srbije, Puteva Srbije, Koridora Srbije i ja sam im zahvlan na tome – kazao je Cvetanović.

Pored sanacije samog mosta urađeno je i kompletno osvetljenje, a o tehničkim karakteristikama radova govorio je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

“Pored radova na samom kolovozu na trotoarskim površinama postavljene su i nove zaštitne ograde, ali ono što je bitno za Grad Leskovac da uporedo sa tim, koridori Srbije su investirali i izveli radove i na gradskim saobraćajnicama, odnosno na onim saobraćajnicama koje će koristiti građani iz ovog dela, a to su pre svega izgrađene nove saobraćajnice od Sarajevskog mosta do Palojca, Ličin dola, kao i od Sarajevskog mosta do Graova. Na putu ka Graovu je izgrađen novi most, tako da je napravljena sada nova veza do tog mesta. Tamo su izvedeni svi neophodni radovi, od zemljanih radova do prekogradnje tampona od šljunka, tucanika i na kraju izvedeno je asfaltiranje – istakao je Nikolić.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *