Početna / EKONOMIJA / SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Novih 300 radnih mesta kod 21 poslodavca, manje interesovanje nezaposlenih
Dionis Restoran Leskovac

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Novih 300 radnih mesta kod 21 poslodavca, manje interesovanje nezaposlenih

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Leskovac, danas je organizovala Sajam zapošljavanja.

U holu Leskovačkog kulturnog centra svoje pultove imao je 21 poslodavac, a prema najavama oko 300 nezaposlenih trebalo bi da dobije priliku da zasnuje radni odnos u narednom periodu.

Primetno manji broj nezaposlenih čekao je danas priliku da preda svoj CV i porazgovara sa potencijalnim poslodavcima, a najveće interesovanje izazvalo je prisustvo predstavnika kompanija Aptiv, Yura i Jeanci Serbia.

Pored njih na Sajmu bili prisutne i osigiravajuće kuće Dunav, Grawe, Generali i Sava, Omladinska zadruga „Akademac“, „Lescobags“, „Opportunity banka“,

Električare i radnike na bušiliciama i drugim uređajima tražile su kompanije „Enal elektro“ Beograd i „Mei Ta“ Barič.

Od leskovačkih kompanije na Sajmu zapošljavanja radnike su tražili „Autostopinteriors“(šivenje patosnica), „Bane komerc“ (tkači i pakeri), „Vul ekomerc“, „DIT_S“ (stolar, tapetar, vozač), „Bim tex“, „Alisa“, „Ilute“ i „Jugprom“.

Sajam zapošljavanja otvorio je načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić koji je istakao značaj ovavkvih manifestacija u nastavku smanjenja broja nezaposlenih u Leskovcu i čitavom Jablaničkom okrugu.

-Leskovac je grad koji se ubrzano razvija poslednjih godina. Stvorena je pvolkna poslovna klima, Leskovac se gradi i napreduje Prema zvaničnim podacima u Leskovcu se zaposlilo preko 7.000 ljudi u poslednjih nekoliko godina. Za mere zapošljavanja lokalna samouprava izdvojila je 144 miliona dinara, tako da verujemo da će pozitivan trend biti nastavljen – rekao je Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Pogledaj takodje

Sastav i propozicije Jablaničke okružne i Međuopštinske lige za sezonu 2020/2021.

Fudbalski savez Jablanikog okruga saopštio je koje će ekipe u novoj sezoni igrati u ligama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *