Home / DRUŠTVO / Ruši se Dom “Partizana“ i gradi novi objekat: Idejni projekat već gotov
hotel bell

Ruši se Dom “Partizana“ i gradi novi objekat: Idejni projekat već gotov

Postojeću zgradu Doma “Partizana“, prema najavama, zameniće potpuno novi objekat, jer je ekspertiza pokazala da je rekonstrukcija nemoguća

Prema stručnom mišljenju, konstrukcija i betonski stubovi nemaju kapacitet za adaptaciju, pa će dotrajala zgrada biti srušena, a na istom mestu podignut novi objekat.

– Idejno rešenje je gotovo, a na projektu se uveliko radi i verujem da će uskoro biti završen. U isto vreme Odeljenje za društvene delatnosti odrađuje svoj deo posla. Dugo se razmatralo šta sa tim objektom, jer je prilično ruiniran i spolja i iznutra, ali su stručnjaci dali konačnu reč. Rekonstrukcija osim što tehnički ne bi bila izvodljiva, verovatno bi koštala i mnogo više, pa smo rešili da gradimo potpuno novi objekat, kaže pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanacković.

On nije mogao da govori o rokovima, nameni, niti o budućim korisnicima, uz objašnjenje da će više reči o tome biti kad projekat bude završen.

Jedan deo zgrade dat jena korišćenje Prekršajnom sudu Leskovac, a u ostatak koriste Fudbalski i Rukometni savez, Gradski savez sportova, Košarkaški klub “Zdravlje“ i Rukometni klub “Dubočica“.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор