Početna / DRUŠTVO / Renovirane prostorije MZ „Donje i Gornje Trnjane“
Reklama

Renovirane prostorije MZ „Donje i Gornje Trnjane“

Objekti mesnih zajednica Donje i Gornje Trnjane su renovirane i to jedna na postojećim temeljima, a druga je izgrađena na novim.

„Ovo što vidite ovde, urađeno je na temeljima stare zgrade koju smo mi pokušavali godinama kao mesna zajednica da uradimo. Završili smo gornji sprat, udarili smo pločice, kupili smo sto za stoni tenis, postavili smo nove prozore koje nam je donirala opština. Do sada nismo imali gde da se okupljamo međutim u zadnje tri godine smo zahvaljujući opštini uspeli da renoviramo prostor gde će se za vreme raspusta deca okupljati, gde ćemo držati različite vrste sastanaka. Naše selo nije veliko broji 250 stanovnika kojima ovaj prostor mnogo znači – istakao je predsednik MZ Živojin Kostić.

U MZ Gornje Trnjane, prisutnima se obratila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović koja je istakla da su mesne zajesnice na teritoriji na našeg grada imale velikih problema zbog nasleđenih dugova.

„Mesne zajednice zauzimaju značajno mesto u društvenom, kulturnom i sportskom životu svakog sela, pa iz tog razloga nastojimo da što više objekata mesnih zajednice na teritoriji grada Leskovca sredimo i osposobimo za rad. Samo u prethodnoj godini za ove namene iz budžeta grada Leskovca izdvojeno je 36,5 miliona, a u 2020 godini za te namene opredeljena je veća suma . U prethodnom periodu kada su odgovornost imali neki drugi ljudi ono što smo nasledili su ogromni dugovi, zbog čega su mnoge mesne zajednice i danas u blokadi. Dugovi najčešće vode poreklo zbog neplaćanja struje tako da smo mi preuzeli odgovornost i plaćanje računa za uličnu rasvetu prešlo je na teret grada. Tako da sada skoro sve mesne zajednice imaju uličnu rasvetu a mnoge su i deblokirane – istakla je Ranđelovićeva.

Meštani ovih mesnih zajednica i dalje imaju problem kako sa putevima, tako i sa kanalizacijom, ali se nadaju da će u narednom periodu lokalna samouprava i ovaj problem rešiti.

I.D.

Pogledaj takodje

Ovog vikenda pijace ponovo počinju sa radom

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i blagi pad novozaraženih lica, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *