Home / DRUŠTVO / Renoviran sportski teren u dvorištu škole „Josif Kostić“
hotel bell

Renoviran sportski teren u dvorištu škole „Josif Kostić“

U dvorištuOsnovne škole „Josif Kostić“ u Leskovcu učitelji, nastavnici i đaci imaju na raspolaganju i rekonstruisan sportski teren na otvoren.

Teren sa kompletnim mobilijarom, i dodatnim spravama za decu, rekonstgruisan je u okviru potpune rekonstrukcije ove škole je uložena je suma od 130 miliona dinara preko Kancelarije za javna ulaganja.

Proces renoviranja ove ustanove je nedavno zaokružen završetkom radova na uređenju sportskog terena koji je dobio sasvim novi izgled i savremenu podlogu za trčanje i vežbanje. Vrednost ovih radova je 2,25 miliona dinara i oni su pokriveni pomenutom sumom od 130 miliona za rekonstriukciju škole. U nastavku terena nalazi se savremeni motorički park koji je atestiran i jedinstven na našem području.

-Ponosan sam što danas stojim ovde sa vama u dvorištu osnovne škole Josif Kostić čiji sam i ja bio đak. Sećam se kako je ova škola izgledala nekada, a pogledajte je danas. LED rasveta, nove električne instalacije, novi podovi, grejanje, potpuno renovirana sala, školske klupe, table… U sklopu najsavremenije škole u Srbiji ide potpuno renoviran sportski teren i motorički park za najmlađe. Iz škole Josif Kostić uvek su izlazili odlični đaci, ali i vrhunski sportisti, jer je školski sport temelj profesionalnog sporta. Verujem da će tako biti i u budućnosti- rekao je Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca na današnjoj konferenciji za medije.

Direktor Osnovne škole „Josif Kostić“ Milan Tončić se u ime svojih kolega i učenika zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca na podršci tokom rekonstrukcije škole. On je dodao da đaci ove škole imaju privilegiju da idu u ovako lepo opremljenu školu sa tako bogatom tradicijom, te da je rekonstrukcija mnogostruko olakšala poštovanje mera predostrožnosti.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор