Home / HRONIKA / Rekordna zaplena: 11,6 kilograma zlata u vrednosti 44 miliona dinara
hotel bell

Rekordna zaplena: 11,6 kilograma zlata u vrednosti 44 miliona dinara

Carinici su 29. marta 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplenili preko 11,6 kilograma zlatnog nakita vrednog oko 44 miliona dinara, sakrivenog u specijalno prepravljenom podu jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je oko 14 časova iz pravca APKiM pristigao automobil “Skoda KODIAQ“ podgoričkih registarskih oznaka.

Dvojica putnika, 39-godišnji vozač i njegov nešto mlađi suvozač, obojica crnogorski državljani albanskog porekla, rekli su da nemaju ništa za prijavljivanje.

Bez obzira na to, automobil je pregledan mobilnim skenerom, kada su analizom slike uočene nepravilnosti u podu i ispod rukohvata između prednjih sedišta.

Detaljan pregled je potvrdio da skener ne greši, jer je iz specijalno pregrađenih šupljina u podu i ispod naslona za ruke izvađeno 11.625 grama zlatnog nakita.

Vrednost ogrlica, lančića, narukvica, prstenja, privezaka od belog o žutog zlata, kao i 10 većih i manjih zlatnika “Franc Jozef“, procenjena je na oko 374.000 evra, što u dinarskoj protivvrednosti iznosi oko 44 miliona dinara.

Osim što vrednost zaplenjenog zlata daleko prevazilazi trećinu vrednosti automobila, on je i namenski prepravljan za potrebe krijumčarenja, pa su sve to razlozi zbog kojih je i vozilo zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo da je tokom prethodne 2021. godine zaplenjeno ukupno 11,5 kilograma zlata, a da je najveća pojedinačna zaplena zabeležena početkom decembra na Gradini kada su ispod jastuka u kabini jednog kamiona otkrivene zlatne pločice teške 4,5 kilograma.

Check Also

ZDRAVLJE KREĆE IZ VALJEVA: Žrebom određeni takmičarski brojevi i raspored za novu sezonu KLS

Danas su izvučeni redni brojevi ekipa za takmičarsku sezonu 2022/23 AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Košarkaši …

Оставите одговор