Početna / DRUŠTVO / Rekonstrukcija škole u Šišavi, u toku radovi na nekoliko škola

Rekonstrukcija škole u Šišavi, u toku radovi na nekoliko škola

OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi jedna je od obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Vlasotince u kojoj se izvode radovi pred početak nove školske godine.

-U pitanju je projekat energetske efikasnosti zgrade. Stavlja se kamena vuna debljine 10 cm i „spuštaju“ se plafoni. U školi u Tegošnici se rekonstruiše krov, u Kruševici su u pitanju unutrašnji radovi, kao što znate radi se OŠ „Siniša Janić“, raspisan je tender za fiskulturnu salu pri ovoj školi, priprema se tender za rekonstrukciju OŠ „8.oktobar“, prošle godine kompletno je rekonstruisana zgrada Tehničke škole i Gimnazije. Sve se to radi sredstvima lokalne samouprave, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Ministarstva privrede – nabrojao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović investicije u obrazovne ustanove i najavio da očekuje da do kraja mandata ove vlasti sve javne ustanove budu energetski efikasnije čime se stiču bolji uslovi za rad, posebno za decu i ostvaruje ušteda u energiji. On je dodao da poslednjih 10 do 15 godina nije bilo sličnih ulaganja u školske objekte i infrastrukturu.

Prema rečima direktra škole u Šišavi Vladislava Gorunovića, poslednje ulaganje u ovu ustanovu iz opštinskog budžeta bilo je pre 20 godina kada je uvedeno grejanje.

– Ovo je prva faza planiranih radova i biće gotova do početka školske godine. Vrednost radova je 2,8 miliona dinara. U drugoj fazi predviđena je rekonstrukcija krova i podova. Zamenu stolarije, pre tri godine, finansiralo je resorno ministarstvo sa 1,5 miliona– rekao je Gorunović.

Škola u Šišavi ima 134 učenika. Osim matičnog objekta, njoj pripadaju i isturena odeljenja u Sredoru i Lipovici.

Pogledaj takodje

NOVA VODOVODNA MREŽA: Veliki dan za Veliku Sejanicu

Velika Sejanica, selo sa više od 400 domaćinstava, asfaltnim putem izgrađenim 2003. godine, novim i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *