Početna / DRUŠTVO / Razvijanje lokalnog aktivizma: SEVAP uspešno realizovao akciju „Drvo generacije“
Bilbordi

Razvijanje lokalnog aktivizma: SEVAP uspešno realizovao akciju „Drvo generacije“

Udruženje građana „Sevap“ uspešno je realizovao akciju „Drvo generacije“ u saradnji sa organizacijama ORCA i Promeni.rs .

Ovom akcijom pridružili su se njihovom projektu Tvoje mesto u Srbiji, koji je usmeren na razvijanje lokalnog aktivizma. Akcijom je pored obale reke Vlasine posađeno dvadeset sadnica crvenog hrasta.

„U toku rada na ovom projektu, potpisali smo memorandum o saradnji i sa vlasotinačkim školama jer osnovna ideja je da uz našu pomoć i podršku da se u narednom periodu posadi drvo kao simbol jedne generacije. Ovaj projekat je upravo usmeren na decu sa namerom da se generacijski neguje zdrav odnos prema životnoj sredini je svakako je neopodno da u budućnosti se posveti mnogo veća pažnja zaštiti životne sredine“, kažu iz Udruženja „Sevap“.

U realizaciju projekta uključene su ustanove i udruženja koje su pre svega usmerena na zaštitu životne sredine.

„Kako je ovo prva godina da sprovodimo ovaj projekat u realizaciju smo uključili ustanove koje imaju društvenu odgovornost i udruženja koja su usmerena na zaštitu životne sredine kako bismo našim sugrađanima pokazali da je zaštita i očuvanje životne sredine obaveza svih nas. Inače, ovo je treći projekat koji sporvodimo iz oblasti ekologije, a cilj je da se najpre podigne svest svih građana i značaj promovisanja praktičnog delovanja. Želja nam je da akcijom dugoročno povežemo Vlasotinčane svih generacija a da akcija postane tradicionalna, da jednom godišnje okupi sve oko zajedničkog cilja a to je očuvanje prirodnih resursa Vlasotinca i stvaranje i negovanje zdravih navika“, poručili su iz Udruženja „Sevap“.

Jedan od učesnika u realizaciji akcije „Drvo generacije“ je i vlasotinački Kulturni centar.

„Zahvaljujem se Udruženju „ Sevap“ na pozivu za učestvovanje u projektu. Jako mi je drago što sam ovde danas među mladim i ambicioznim ljudima koji se trude da poboljšaju kvalitet života u našem Vlasotincu. Nadam se da će i u budućnosti nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama i projektima, naravno Kulturni centar Vlasotince čiji sam predstavnik uvek će biti otvoren za saradnju“, istakao je Branislav Katić, v.d. direktora Kulturnog centra.

Deo pored reke gde je posađeno dvadeset crvenih hrastova je omiljen među Vlasotinčanima gde svakodnevno veliki broj šeta i uživa u prirodi.

„Deo pored Vlasine gde smo posadili drvored prestavlja jedno od najlepših mesta u našem gradu, te smo ovom akcijom hteli da ga dodatno ulepšamo i da ga dodatno ozelenimo, čuvajući netaknutu prirodu koja okružuje našu reku. Danas kada se ceo svet bori sa respiratornim virusom i opasnom zagađenošću naše planete i vazduha koji udišemo smatrali smo našom obavezom da pomognemo regenracije pluća majke prirode. Jako nam je drago da su i drugi ljudi prepoznali da je vredno ono što radimo i rado se odazivaju našim pozivima na saradnju. Ovim putem zahvaljujemo se svimakoji su nam , u ovakoj teškoj pomogli da ovu akciju sprovedemo u delo. Nadamo se da će se saradnja i ubuduće nastaviti“, poručili su iz Uduženja „Sevap“.

Izvor: informativnibiltenvlasina

Pogledaj takodje

U Vlasotincu voda ispravna za piće i pripremu hrane

Voda iz vlasotinačkog “Vodovoda”  može se koristiti za piće i pripremu hrane  u skladu sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *