hotel bell

Raspisan konkurs za subvencije u poljoprivredi

Ovogodišnji budžet je 30 miliona dinara, a poljoprivredni proizvođači za prijavu imaju rok do 4. oktobra

Tačnije, konkurs je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 4. oktobra, a oko prijavljivanja, poljoprivrednicima će, ukoliko im je to potrebno, pomoć pružiti zaposleni u Odeljenju za privredu i poljoprivredu. Za dodatne informacije, na raspolaganju su i dva broja telefona: 016/216-961 i 016/245-307.

– Za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, ukupan budžet je 28,1 milion i za ovu meru se prijavi ubedljivo najviše proizvođača. Vrednost pojedinačne subvencije je 160 hiljada dinara. I ove godine smo planirali sredstva za bušenje bunara do 100 metara, prečnika 80 do 300 mm, za šta je opredeljeno 600 hiljada dinara, a domaćinstvo ima pravo na povraćaj maksimalno 120 hiljada dinara. Udruženjima sa teritorije grada, koja planiraju učešće ili organizaciju manifestacija, sajmova i izložbi, namenjen je budžet u iznosu od 300 hiljada, pojasnio je predsednik Komisije za dodelu podsticajnih sredstava, Dejan Ranđelović.

Zahtev će moći da podnesu sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Leskovca, koja su investirala u novu opremu i mehanizaciju za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku i povrtarsku proizvodnju, nabavila priključne mašine, opremu za pčelarstvo i podigla višegodišnje zasade u voćarstvu.

Da bi ostvarili pravo na refundaciju uloženog novca, proizvođači će morati da pripreme i dokumentaciju, čiji spisak, kao i ostale detalje konkursa, mogu naći na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

Check Also

Druga nagrada za TOL na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Nakon uspešnog predstavljanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala …

Оставите одговор