Home / DRUŠTVO / Raspisan konkurs za idejno rešenje Pilona na gradskom trgu
hotel bell

Raspisan konkurs za idejno rešenje Pilona na gradskom trgu

Poziv je za sva fizička lica, bez obzira na profesiju, otvoren do 31. marta, a predloženo rešenje bi, stoji u konkursu, trebalo da upućuje na karakter i specifičnosti Leskovca, kako bi se simbolikom doprinelo identitetskoj afirmaciji i pospešila privrženost lokalnog stanovništva predmetnom prostoru

– Cilj konkursa je da se, u skladu sa konkursnim zadatkom, programskim zahtevima, značajem lokacije i arhitektonskim konceptom, prostorno-ambijentalne celine centralnog gradskog trga, a na osnovu atraktivnosti, originalnosti, ostvarivosti i isplativosti ideje, izabere najbolje rešenje. Ova struktura treba da predstavlja jednu od najvažnijih atrakcija i potencijalno je novi prepoznatljivi simbol grada, kaže direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

Predlog idejnog rešenja treba da bude visokog kvaliteta, kako u vizuelnom, tako i u pogledu primenjenih materijala, dodaje on.

Na pitanje novinara da li se odustalo od ideje da pilon bude postament za statuu neke od istorijskih ličnosti koje se povezuju sa gradom, od Nikole Skobaljića do Stefana Nemanje, odgovara da će to zavisiti od ideje predlagača, ali da bi pilon trebalo da bude jedna kompleksna struktura.

Ukoliko na konkurs pristignu najmanje tri rada, koji ispunjavaju uslove propisane pozivom, autori istih će biti nagrađeni za prvo, drugo i treće mesto. Najbolji predlog će biti nagrađen sa 300, drugoplasirani sa 150 a trećeplasirani sa 50.000 dinara.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart 2020. godine, a tekst konkursa se može naći na internet stranici JP “Urbanizam i izgradnja“ Leskovac

Check Also

Dobrovoljno služenje vojnog roka, prilika za sticanje novih znanja uz platu i zdravstveno osiguranje

Ministarstvo odbrane, uputilo je poziv mladićima i devojkama, starosti između 19 i 30 godina, da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.