hotel bell

Radovi na rekonstrukciji puta Leskovac – Bojnik idu planiranom dinamikom

Radovi na gradskoj saobraćajnici koja se poklapa sa putem između Leskovca i Bojnika predstavljaju nastavak uređenja svih ulaznih, odnosno izlaznih puteva iz grada, a trenutno su u toku radovi u selu Gornje Stopanje.

Saobraćajnica koja iz Leskovca vodi ka Bojniku je put velike frekvencije i uređenje je od velikog značaja za grad i pomenutu opštinu.

„Radovi se trenutno intenzivno izvode na tri dela, selo Đinđuša, kod Tri šešira i na ovoj lokaciji. Ova investicija vredna je oko 183 miliona dinara, oko 1600 metara kada krenete od Tri šešira do pumpe i biće izgrađena kružna raskrsnica kod Tri šešira. Ovim radovima ćemo i ovu poslednju deonicu, ulazak, odnosno izlazak iz grada rešiti. Zahvaljujem angažovanju državnom sekretaru Stevanoviću koji nam je pomogao – kazao je Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović.

Dragan Stevanović je danas prisustvovao obilasku radova i kazao da građani Leskovca cene sve što se u gradu uradilo i da očekuje da se nastave projekti i investicije.

„Na inicijativu gradonačelnika Cvetanovića, a znate da je Ministarstvo građevinarstva obezbedilo dodatnu milijardu za puteve za Jablanički, Topliički i Pčinjski okrug, počeli su radovi na ovom pravcu i ovaj državni put će biti rešen u pristojnom roku. Pokušaćemo da intenziviramo radove imajući u vidu da nas očekuje zimski period.“

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja govorio je o tehničkim karakteristikama.

„Izvođač radova Trejs Srbija izvršiće izgradnju kružne raskrsnice kod Tri šešira, biće kompletno rekonstruisana i ulica Rade Žunić, imaćemo izgradnju kanalizacije, pošto je vodovodna mreža rekonstruisana. Biće proširen kolovoz sa 6 na 7 metara i imaćemo onostrane pešačke i biciklističke površine. Radovi su i na deonici od Leskovca do centra Gornjeg Stopanja, cilj je izgradnja južnog trotoara, čime će se povećati bezbednost pešaka. Grad Leskovac je finansirao izradu projektno tehničke dokumenatcije, pored investicije u izgradnju vodovodne mreže i osvetljenja.“

Radovi su krenuli negde oko 11. oktobra a rok za završetak je 240 dana.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор