Radovi na izgradnji Zaječarske ulice u naselju Slavko Zlatanović

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je posetio naselje Slavka Zlatanovića, gde su počeli radovi na izgradnji Zaječarske ulice.

 

Investitor je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač firma „Maki plast“ iz Togočevca. Vrednost ugovora je oko 5 miliona dinara, a rok za završetak radova je 60 dana. Ukupna dužina saobraćajnice je 180, a širina 5 metara. Predviđena je izrada kompletne kolovozne konstrukcije sa završnim slojem asfalta, i rešavanje pitanja odvođenja atmosferskih voda.

– Tokom izborne kampanje, koju smo vodili otvoreno, časno i pošteno, naš jedini argument bio je rad. Nismo davali lažna obećanja i naše aktivnosti ne prestaju nakon izbora. Ponosni smo ostvarenim rezultatima, ali nas oni ujedno obavezuju da nastavimo dalje sa stvaranjem boljih uslova za život građana, izjavio je gradonačelnik Cvetanović.

Upravo smo zato danas u Zaječarskoj ulici u naselju Slavka Zlatanovića, gde počinju radovi na izgradnji saobraćajnice, dodao je. Za relativno kratak vremenski period u ovom naselju asfaltirali smo nekoliko ulica, najpre Vase Smajevića, Kopaoničku i deo glavne ulice Slavka Zlatanovića, a danas počinjemo radove i u Zaječarskoj. Za asfaltiranje ovih ulica, Grad Leskovac je izdvojio preko 30 miliona 700 hiljada dinara. Mislim da sada svako može da vidi nameru lokalne samouprave da se infrastruktura u ovom delu grada poboljša. U narednom periodu asfaltiraćemo sve ulice u naselju koje imaju neophodne dozvole, najavio je gradonačelnik, zamolivši građane za još malo strpljenja.

Tehnički direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Novica Nikolić, saopštio je da radovi teku planiranom dinamikom, i da će nova saobraćajnica biti kompletno završena za najviše 60 dana.

U toku je mašinski iskop i odvoz materijala, nakon toga sledi ugradnja tamponskog sloja, zatim ivičnjaka u dužini od 360 metara, i nosećeg i završnog asfaltnog sloja, objasnio je. Nikolić je dodao da je istim ugovorom predviđeno asfaltiranje ulica Kneginje Ljubice i Carice Jelene u ovom naselju.

A. Jovanović

Check Also

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *