Home / Opštine / Bojnik / Radovi na auto-putu od Grdelice do Vladičinog Hana, tunelu „Manajle“, regionalnim putevima u Jablaničkom okrugu i prilazu Kopaoniku
hotel bell

Radovi na auto-putu od Grdelice do Vladičinog Hana, tunelu „Manajle“, regionalnim putevima u Jablaničkom okrugu i prilazu Kopaoniku

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je na kojim se sve putnim pravcima na jugu Srbije odvijaju radovi na sanaciji i rekonstrukciji.

Dnevnik Juga, kao i uvek, do Vas donosi kompletnu i potpunu informaciju.

AUTO PUT GRDELICA – PREDEJANE – VLADIČIN HAN

Do 01.06.2021. godine produžava se izvođenje radova na održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, petlja „Grdelica“ – petlja „Vladičin Han“, na deonici tunel „Predejane“ – tunel „Manajle“.

U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka Vranje – Niš između službenih prolaza (od km 500+631 do km 506+956 i od km 509+756 do km 511+465) dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Niš – Vranje.

Za saobraćaj je zatvorena petlja „Predejane“ i onemogućeno je isključenje i uključenje na auto-put za smer kretanja Vranje – Niš. Alternativni putni pravac je isključenje na petlji „Vladičin Han“ i kretanje do Predejana uz privremenu putokaznu signalizaciju, odnosno uključenje na auto-put preko petlje „Grdelica“. Za saobraćaj u smeru Niš – Vranje petlja „Predejane“ je otvorena za saobraćaj.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

GORNJE STOPANJE – BOJNIK

01.04.2021. godine, do 12 časova, izvode se radovi na krpljenju udarnih rupa na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Leskovac (Gornje Stopanje) – Lebane (Bojnik). U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uključujući i mahače.

PRILAZ KOPAONIKU

Od 12.04.2021. do 01.11.2021. godine, na snazi će biti obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 210, na deonici Jošanička Banja – Кopaonik, u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta. Alternativni putni pravac za Кopaonik bi u tom periodu bio Biljanovac – Raška – Rudnica – Кopaonik. Takođe za prilaz Кopaoniku postoji i alternativni putni pravac iz pravca Кruševca: Кruševac – Brus – Brzeće – Кopaonik.

PETLJE NA AUTO – PUTU

Na delu državnog puta I A reda broj 1, na petljama „Trupale“, „Niš jug“ i „Preševo“, izvodiće se dnevni radovi na montaži ITS opreme, sledećom dinamikom:

  • 01.04.2021. godine, od 9 časova, radovi na petlji „Niš jug“, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake.
  • 01.04.2021. godine, od 12 časova, radovi na petlji „Trupale“, uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake, u smeru Niš – Beograd.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор