hotel bell

”PWW” podiže cenu usluge za 19,6 posto, ali će i dalje, tvrde, biti jedna od najnižih u Srbiji

Austrijska kompanija ”Por, Verner i Veber” već mesecima od grada traži povećanje cena, kako bi se one, bar delimično uskladile sa rastom troškova poslovanja, a lokalna samouprava će, kako saznajemo, saglasnost na novi cenovnik dati već u četvrtak, na sednici Gradskog veća

”PWW” je tražio da cene budu korigovane za 22,6 procenata, ali će grad odobriti uvećanje za 19,6 posto:

– Sada se cena prikupljanja, odvoženja i deponovanja smeća po članu domaćinstva tarifira sa 149,67 dinara bez PDV-a, a sa najavljenim poskupljenjem izosiće 179,01 dinar, što je povećanje od 29,34 dinara. Ako prosečna leskovačka porodica ima 2,83 člana domaćinstva, to znači da će dobijati račune uvećane za 63,01 odsto, bez PDV-a. Poslednje usklađivanje vršeno je 2018. godine, a od tada su svi imputi koji ulaze u cenu usluge, višestruko porasli, kaže Srboljub Nisić, direktor ”PWW-a” Leskovac.

Od dodaje da je firma kojom rukovodi, osim redovnih troškova prikupljanja i odvoza (gorivo, amortizacija, popravka kamiona, zarade zaposlenih), na sebe preuzela i one koje nije u obavezi:

– Svake godine nabavljamo i građanima besplatno ustupamo sudove za prikupljanje smeća. Radi se o desetinama hiljada kanti i nekoliko stotina kontejnera, čija cena se kreće od par hiljada do par desetina hiljada dinara. Sve to ulazi u cenu usluge, a moram da kažem i da smo po tome jedinstveni u Srbiji.

Nisić uverava i da će, čak i povećane, cene biti najniže u Srbiji i navodi primer lokalnih samouprava u okruženju, poput Medveđe (214,30) i Lebana (224,00), ali i Jagodine (244,63), Ćuprije (313,00) i Velike Plane -197, 00 dinara.

Check Also

Počinje elektronsko zakazivanje termina za upis u prvi razred osnovne škole

Roditelji ili drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije i ove godine pokretanjem usluge …

Оставите одговор