hotel bell

Prvi ženski košarkaški turnir mlađih kategorija u Leskovcu

U organizaciji Košarkaškog kluba ”Dubočica 016”, danas se na terenu Osnovne škole ”Kosta Stamenković” održava prvi turnir za devočice rođene 2008./2009. i 2010./2011. godine

Učesnice premijernog revijalnog takmičenja su članice košarkaških klubova ”Radnik” iz Surdulice, ”Grdelica” i domaćin- ”Dubočica 016”, a trener Zoran Kostadinović, veruje da bi mogao da preraste u tradiciju:

– Većina turnira namenjena je starijima, a dobrim delom su učesnici dečaci. Naša ideja je bila da okupimo devojčice od 1o i 11godina, pružimo im priliku da se druže, nadigravaju i zajedno uče košarkaškoj veštini. Sva tri kluba imaju iza sebe uspešnu trenažnu godinu i želeli smo da kraj obeležimo i na ovaj način. Medalje, koje smo spemili za sve devojčice su, simbolično, nagrada za uložen trud i vreme provedeno na terenu, rekao je, u pozdravnom govoru, trener Zoran Kostadinović.

Turnira ne bi bilo bez finansijske podrške grada, pa je, u ime lokalne samouprave, zadatak da otvori takmičenje, dobio gradski većnik, Stefan Kitanović:

– Svesni smo da u sportu nema slučajnih uspeha i zato grad mora da podrži klubove i pojedince. Činjenica da je ovogodišnja suma namenjena sportu dostigla 95 miliona, ali svaki dinar je itekako zaslužen. Naši sportisti besplatno treniraju i utakmice odigravaju u SRC ”Dubočica”, čije funkcionisanje takođe finansira grad. Leskovac je prijatelj sporta i uvek će to biti.

Klub ”Dubočica 016”, osnovan je pre dve godine, a od ove je u Programu finansiranja iz gradskog budžeta.

Check Also

Umrežavanje mladih privrednika – Prijave do 27. marta

Kancelarija za mlade Leskovac POZIVA MLADE PRIVREDNIKE da se prijave za UMREŽAVANJE MLADIH PRIVREDNIKA.  Prijave su …

Оставите одговор