hotel bell

Prva međunarodna utakmica u UEFA takmičenju odigrana u Leskovcu: Olimpijakos ipak prejak za Čukarički

Leskovčani i ljubitelji fudbala sa čitavog juga Srbije, ali i fudbalski gurmani iz čitave Srbije i Grčke imali su priliku da u četvrtak uveče u Leskovcu uživaju u pravom fudbalskom spektaklu.

Pun stadion, predivan ambijent na kome mogu da pozavide mnogi u Srbiji, na Balkanu ali i čitavoj Evropi dočekao je fudbalere Čukaričkog i Olimpijakosa u revanš meču plej-ofa za Ligu Evrope. Šteta je što UEFA nije dozvolila organizovan dolazak grčkog kluba iz Atine, ali su se zato Delije potrudile da grčki klub ima glasnu podršku sa južne tribine.

Opšti utisak je da je publika bila podeljena na navijače dva tima, ali je zbog podrške Delija Olimpijakos imao ambijent kao da igra na domaćem terenu. Nije samo do navijača Zvezde koji su došli da podrže bratski klub iz Pireja, već i do ljudi iz Čukaričkog koji se nisu potrudili da se približe ljubiteljima fudbala u Leskovcu koji su spremni da ih prigrle kao rod najrođeniji. Ostavljamo ipak brojnim operativcima kluba sa Banovog Brda da pokušaju da pred utakmice u Ligi Konferencija nađu pravi put do srca Leskovčana.

O utakmici jako malo jer je razlika u kvalitetu bila vidljiva na svakom delu terenu i sve vreme trajanja utakmica. Nekoliko uklizavanja i akcija koje su nagoveštavale atak ka golu Olimpijakosa produbili su navijače, zaslužili aplauze i podršku, ali je to bilo nedovoljno da se ozbiljnije ugrozi veliki favorit iz glavnog grada Grčke.

Leskovčani vole fudbal, to su pokazali i sinoć u ambijentu dostojnom velike evropske scene kakva je sigurno Liga Evrope.

Check Also

Istraži MERIDIAN SPECIJAL, sastavi dobitan tiket i osvoji 100 poklon spinova!

Prethodnih dana imali smo priliku da uživamo u vrhunskim utakmicama prestižnih UEFA takmičenja. Verovali ili …

Оставите одговор