Home / DRUŠTVO / Promocija romana leskovačkog autora Vladimira Stevanovića „AGARTA – NULTA ARKANA“
hotel bell

Promocija romana leskovačkog autora Vladimira Stevanovića „AGARTA – NULTA ARKANA“

Prethodnog vikenda u Leskovačkom kulturnom centru organizovana je promocija romana prvenca leskovačkog autora Vladimira Stevanovića.

U pitanju je roman, prvi deo trilogije, žanra naučna fantastika/ezoterija u izdanju beogradske izdavačke kuće „Ukronija“.

Promotivni program je vodila Slađana Mladenović, a o knjizi i autoru govorili su učenici leskovačke Gimnazije, pod mentorstvom profesorke srpskog jezika i književnosti Valentine Stojilković, zatim Aleksandar Ljubić, inženjer elektrotehnike, instruktor brzog čitanja i Akademije za informatiku, autor knjige „101 ideja kreativna ideja – Kako da Leskovac bude bolje mesto za život“ i Marko Kostić, master pedagog, direktor OŠ Radovan Kovačević .

O romanu i njegovom nastajanju takođe je govorio i autor Vladimir Stevanović, viši kustos Narodnog muzeja u Leskovcu, arheolog, instruktor Ninđucua, majstor tradicionalne japanske medicine.

Sadržaj romana:

„Nemo je čovek koji se dugo godina bavio istočnjačkom duhovnošću i borilačkim veštinama. Dobar deo svog života je proveo čitajući o Agarti, misterioznom podzemnom kraljevstvu o kome govore stare mongolske, kineske i tibetanske legende, uglavnom iz dnevnika svog nestalog oca.
Međutim, usled socijalnih mehanizama i odrastanja, on živi svakodnevnim običnim životom. Susret sa starim prijateljem Nihilom, obaveštajcem koji se pojavljuje nakon 10 godina odsustva, otkriva nove informacije o Agarti.

Nemo doživljava određeni unutrašnji konflikt, nakon čega odlučuje da krene u neobičnu avanturu i putuje u Prag. Tamo sreće Grigorija, beskućnika/čarobnjaka koji mu pomaže da uvidi stvarnost van svakodnevnice, prodre u tajne praške alhemije i da probudi neke od prirodnih potencijala ljudskog tela.
Starčeva obuka će mu pomoći da dođe u astralnu ravan, gde se nalaze dalji tragovi koji vode ka Agarti…
Priču prate tri intermeca sa biografskim podacima poznatih naučnika koji su razmatrali naučne hipoteze o šupljoj Zemlji.

Pored izdavača Ukronije, svoj primerak može se naručiti i kod autora lično po ceni od 700 dinara. Knjiga je dostupna i u knjižarama širom Srbije, po nešto višoj ceni.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *