Promocija leskovačke “Roštiljijade” u Bugarskoj

Povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, Ambasada Republike Srbije u Bugarskoj organizovala je u četvrtak, 15. februara 2024. godine svečani prijem.

Ambasador Republike Srbije u Sofiji, Nj.E. Željko Jović, srdačno je ugostio brojne ugledne zvanice i predstavnike diplomatskog kora, instutucija kulture, javnog života i medija Republike Bugarske.

Na prijemu održanom u prostorijama Ambasade, predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca promovisali su „Roštiljijadu“ i autentičnu leskovačku kuhinju kroz degustaciju jela sa roštilja koja su za ovu priliku pripremali studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca uz posluženje pića iz asortimana Destilerije „Porečje“ Vučje i Leskovačkog piva.

Ovaj događaj bio je izuzetna prilika da se promoviše gastronomska tradicija Leskovca i da se gostima prijema približi duh „Roštiljijade“ i jedinstvena kulinarska ponuda našeg grada.

U narednom periodu, Turistička organizacija grada Leskovca nastaviće sa aktivnostima usmerenim na promociju turističkih potencijala grada, a prva u nizu je Međunarodni sajam turizma u Beogradu koji će se održati od 22. do 25. februara 2024. godine.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *