Početna / DRUŠTVO / Promocija knjige „Hodžina kći“ večeras u LKC-u

Promocija knjige „Hodžina kći“ večeras u LKC-u

U utorak, 23. aprila 2019. godine od 19 časova u Holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljena knjiga Milorada Doderovića,Hodžina kći.

O knjizi će govoriti Miroslav Jović, urednik u izdavačkoj kući „Svici“ iz Niša, Dragan Radović, urednik u Leskovačkom kulturnom centru i autor Milorad Doderović.

Milorad Doderović rođen je u selu Marovac, opština Medveđa, Srbija. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Leskovcu. Od 1974. godine živi i radi u Nišu. Četiri decenije ce profesionalno bavi novinarstvom, a od 1994. radi kao stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku australijskog državnog SBS radija.

U junu 1989. godine bio je urednik niškog omladinskog nedeljnika „Grafit“ kada je, zbog intervjua sa Momom Kaporom „Teške reči lakog pisca“, 101. broj ovog nedeljnika zabranjen. Bila je to prva i jedina zabrana nekog lista u vreme Miloševića.
Povodom pola veka izlaženja niškog nedeljnika „Narodne novine“, 1995. nagrađen je tada prvi put ustanovljenom nagradom za novinarstvo.
Objavio je u niškoj „Gradini“ političku biografiju tadašnjeg vođe Srba sa Kosova, Miroslava Šolevića „Kako se dogodio Šolević“, zatim, u izdanju „Prosvete“, izabrane intervjue „Držim vas za reč“, potom monografiju o poznatoj niškoj porodici Manić „Amerikanac u Nišu“ koja je prevedena na engleski jezik (NKV Niš) i, u izdanju Udruženja boraca rata 1999, knjigu „Borci plaču posle rata“ koja je predstavljena na Evropskom sudu u Strazburu i na međunarodnom sajmu knjiga i Frankfurtu. Autor je istoimene drame koja je izazvale veliko interesovanje u javnosti.

Pogledaj takodje

U Medveđi danas potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

U kabinetu predsednika opštine Medveđa danas su potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *