hotel bell

Privode se kraju radovi na Gradskom kolektoru

Ostalo je nešto manje od 60 metara do završetka radova na gradskom kolektoru,rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

“Ovo je jedan od najvećih i najbolji projekata koji je rađen u poslednjih nekoliko decenija.Radovi se ovde u navalinu privode kraju, a to je investicoja vredna 464 miliona.Dužina trase 5.150 a danas se završavaju poslednjih 55 metara, što znači da već možemo da očekujemo da u toku tekuće nedelje gradski kolektor bude završen – kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Budimir Stojanović, rukovodilac projekta ovom prilikom je istakao da će radovi biti završeni na vreme, ali da je bilo problema zbog propusta prethodnog izvođača.

“Ovde možete da vidite konfiguraciju starog kolektora i novog kolektora gde po projektu treba biti minimum odstojanje od 5 m između starog i novog kolektora, koje nije postojalo te smo morali da betoniramo poziciju starog kolektora da bi instalirali novi. Upravo smo stavili novi kolektor gde po pravilu ne bi trebalo da bude uopšte tečnosti. Ostaje nam jedan period od šest meseci ispitivanja i snimanje kompletnog kolektora u dužini od 5.150 da se uveriimo da je posao odrađen kako treba. I kao što smo obećali do kraja tekuće godine biće završena i linija mulja i gradski kolektor. Očekujemo da ćemo do 2021. godine sve to staviti u funkciju – kazao je Budimir Stojanović.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *