Početna / DRUŠTVO / PRIJEM ZA VELIKOG UMETNIKA: Vlatko Stefanovski kandidat gradonačelnika za Oktobarsku nagradu
Bilbordi

PRIJEM ZA VELIKOG UMETNIKA: Vlatko Stefanovski kandidat gradonačelnika za Oktobarsku nagradu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je danas prijem za Vlatka Stefanovski čijim je nastupom sinoć zatvoren festival „Strings“.

Prvi čovek Leskovca je istakao da je Vlatko Stefanovski postao veliki prijatelj Leskovca, da je pomogao da grad postane prepoznatljiv kao kulturni i umetnički centar i da ga je zbog toga i predložio za dobitnika Oktobarske nagrade Leskovca.

-Slike sa sinoćnjeg zatvaranja Međunarodnog festivala muzike „Strings“ pokazuju koliko leskovačka publika poštuje rad gospodina Stefanovskog. Ovom prilikom se zahvaljujem našem uvaženom gostu na nezaboravnom koncertu i činjenici da se uvek rado odaziva pozivima naših institucija kulture. Zahvaljujem se i Leskovačkom kulturnom centru, organizatoru ove manifestacije, koji istrajno i uspešno radi na unapređenju kulturne scene i umetničkih sadržaja u našem gradu. Leskovčani se nikada neće zasititi Vaše kvalitetne muzike, što se i pokazalo na koncertim koje ste do sada održali u našem gradu i to na Roštiljijada 2014. i 2018, Drum dum festu 2018. i mnogobrojnim muzičkim dešavanjima, na jednom od kojih ste i zvanično krunisani kraljem gitare, na proslavi 45 godina leskovačke rok grupe Bubamare pre dve godine. Svi koncerti priređeni su uz simboličnu nadoknadu, a Stefanovski je 2014. godine u Narodnom pozorištu održao koncert sa kojeg je čitav prihod uplaćen Obrenovcu koji je tada suočen sa katastrofalnim poplava. Imajući u vidu Vaš neprikosnoveni umetnički dar i humanost, kao i to da su Vaši koncerti Leskovac vinuli u epicentar kulturno-umetničkih dešavanja, vi ćete biti moj predlog za dobitnika Oktobarske nagrade grada Leskovca, jer smatram da ste omogućili da Leskovac bude postavljen na mapi kulturnih događaja i da ste ljubalju prema Leskovcu to zaslužili – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Vlatko Stefanovski nije krio iznenađenje na pomen Oktobarske nagrade, zahvalio se na lepim rečima i rekao da se u Leskovcu uvek oseća izvanredno, i naglasio da su mu ljudi iz Leskovca pomogli i na privatnom planu.

-Volim da dođem u vaš grad, da upoznam nove ljude, pokažem svoju umetnost, ono što godinama radim. Pokušavam da ostvarim svoje vizije o umetnosti i kulturi jer ja sam od onih koji insistiraju na kulturi, jer ona je glavna stvar koja nas hrani. Moramo zadovoljavati kulture apetite. Truditi se da postanemo bolji ljudi, da bolje komuniciramo i tolerišemo jedni druge, da prevaziđemo probleme i društvene stege, a to možemo jedino putem kulture. Najbolji poklon i priznanje su gostoprimstvo i aplauzi koje dobijam u Leskovcu. Moj rad i ideja su usmereni ka tome da se prevaziđu granice i izgrade mostovi među ljudima iz regiona i sveta. Građenje mostova je ideja umetnosti i kulture koja će pomoći da bolje živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima – istakao ej Vlatko Stefanovski, veliki umetnik i legenda muzičke scene Ex Jugoslavije.

Pogledaj takodje

U Vranju 141 pregled, u Covid bolnici 116 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 141 pregled, od kojih 62 prva. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *