hotel bell

Preventivni pregledi dojke i prostate u nedelju u leskovačkom Domu zdravlja

 U nedelju 3.decembra.2023. godine, u periodu od 8 do 16 časova, biće organizovani preventivni pregledi u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Opšta bolnica Leskovac će sprovoditi preventivne ultrazvučne preglede dojke i mamografiju po potrebi,i PSA test za rano otkrivanje tumora prostate na sledeći način:

Ultrazvučne preglede dojke će lekari Opšte bolnice Leskovac obavljati u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, Službi za radiološku dijagnostiku, od 8 do 16 časova.
Laboratorijske analize PSA test će se obavljati u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac, od 08 – 10,30 časova.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dodju do zdravstvene ustanove u navedenim terminima. Pregledi se organizuju za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolset, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *