Home / DOGAĐAJI / Preminuo Petar Veljković, nekadašnji direktor kombinata „Leteks“ i predsednik Rukometnog kluba „Dubočica“
hotel bell

Preminuo Petar Veljković, nekadašnji direktor kombinata „Leteks“ i predsednik Rukometnog kluba „Dubočica“

U Leskovcu je u 80. godini preminuo Petar Veljković, nekadašnji direktor tekstilnog giganta – kombinata „Leteks“ i legendarni predsednik Rukometnog kluba Dubočica.

Leskovac je izgubio velikog čoveka, privrednika, sportskog radnika, ponosnog Leskovčanina i Srbina. Odlazi legendarni direktor nedostignutog giganta jugoslovenske i srpske tekstilne industrije, Kombinata „Leteks“ u kojem se proizvodio „najubav štof na svetu“.

Grad na Veternici ostaje bez jednog od najuticajnijih rukometnih funkcinera i rukometnih veterana, koji je u najtežem periodu najboljeg kluba u gradu, kao predsednik postavio temelje klubu koji je poslednjih godina i najveći sportski autoritet na Jugu Srbije.

Izraze saučešća porodici Veljković uputio je i prvi čovek Leskovca.

– Sa žaljenjem sam primio vest da je u 80. godini života preminuo Petar Veljković, privredni i sportski radnik, a pre svega veliki čovek. Ostaće upamćen kao direktor kombinata Leteks, giganta jugoslovenske i srpske tekstilne industrije, kao i legendarni predsednik rukometnog kluba „Dubočica 54“. Ovim putem porodici i prijateljima izražavam najdublje saučešće.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović“

Petar Veljković sahranjen je danas na Špitaljskom groblju u Leskovcu u prisustvu velikog broja prijatelja i poštovaoca.

Check Also

Vlasotinačke škole obeležile školsku slavu – Svetog Savu

Sveti Sava, školska slava danas je tradicionalno proslavljena u tri vlasotinačke škole, u OŠ “8. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *