hotel bell

Predstavljali se kao službenici Vlade Srbije, prevarili ljude za 21.730 Evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su B. M. (1967) iz Niša i T. J. (1971) iz Opova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Sumnja se da su se B. M. i T. J. od aprila 2014. do oktobra 2015. godine predstavljali kao službenici Vlade Srbije, IPA fondova i slično, i na taj način doveli u zabludu više fizičkih lica, pribavivši sebi imovinsku korist.- saopšteno je iz niške policije.

Oni se terete da su oštećenim licima obećavali da će im obezbediti bespovratna sredstva kod IPA fondova EU za određene projekte uz proviziju od 20 odsto od ukupne vrednosti projekta, i tako oštećene doveli u zabludu da o svom trošku pribavljaju potrebnu dokumentaciju, zaključuju ugovore o zakupu parcela i da sačinjavaju projekte. Sumnja se da su B. M. i T. J. neposredno pre predaje projekata zahtevali od oštećenih novac koji im je navodno bio potreban za predaju dokumentacije, a novac zadržavali za sebe, i to u ukupnom iznosu od 21.730 evra.

Policija je podnela i krivičnu prijavu, u redovnom postupku, protiv pedesetsedmogodišnjeg Beograđanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara pomaganjem.

Osumnjičenima B.M. i T.J. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. – kaže se u saopštenju Policijske uprave u Nišu.

Check Also

Uhapšena odgovorna lica iz 4 privatne firme osumnjičena da su izvršile krivično delo pranje novca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv …

Оставите одговор