Početna / POLITIKA / Predsednik Vučić posetio Vlasotince na početku obilaska Jablaničkog okruga

Predsednik Vučić posetio Vlasotince na početku obilaska Jablaničkog okruga

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju „Budućnost Srbije“ posetom Jablaničkog okruga, gde je prvo obišao rekonstruisanu Osnovnu školu „Siniša Janić“.

Vučića su ispred škole, koja je danas nakon višemesečnih radova primila učenike, sačekao veliki broj meštana, đaci i nastavnici, kao i direktor škole Goran Mitić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i načelnik jablaničkog okruga Miloš Chirić.

Predsednik je obišao lokaciju na kojoj će uskoro početi gradnja fiskulturne sale, za koju su sredstva u iznosu od 71,2 miliona dinara obezbedili Ministarstvo privrede i opština Vlasotince.

Radove na rekonstrukciji škole vredne 87,5 miliona dinara finansira Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Škola je prvi put rekonstruisana posle 37 godina.
Ovu školsku ustanovu pohađa 704 učenika – u matičnoj školi i u isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu.

Zgrada škole sazidana je 1927. godine, a dograđena je 1981. kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova.

Opština Vlasotince realizovana je u 2018. godini oko 50 projekata, uglavnom infrastrukturnih čija je ukupna vrednost 1,8 miliona dinara.

U narednom periodu opština planira obnovu svih lokalnih puteva u vrednosti od oko 100 miliona dinara, izradu projekta za proširenje i opremanje radne zone, izgradnju obilaznice oko Vlasotinca na državnom putu Leskovac – Pirot.

Takođe, u planu je i izgradnja kanalizacione mreže u 13 seoskih naselja, sa minipostrojenjima za preradu otpadnih voda u vrednosti od 1,5 milijardi dinara. Zatim rekonstrukcija postrojenja za preradu pijaće vode i otpadnih voda, rekonstrukcija trga u centru Vlasotinca i druga faza radova na zgradi Gimnazije i srednje Tehničke škole, kao i na Domu zdravlja.

Pogledaj takodje

Savet za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj darivao decu na odeljenju pedijatrije

U jeku novogodišnjih i božićnih praznika, članovi Saveta za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj GrO …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *