hotel bell

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata u oblasti kulture

U svečanoj sali Supštine grada Leskovca danas su potpisani ugovori o sufinansiranju projekata u oblasti kulture u 2016. godini.

Za finansiranje projekata u kulturi iz budžeta će biti uplaćeno 6 miliona dinara za finansiranje 31 projekta koji su odobrili posebno formirana Komisija i Gradsko veće Leskovca.

– U period kada se kultura našla na velikim iskušenjima u finansijskom smislu, veliko mi je zadovoljstvo da mogu da kažem da Grad Leskovac nastoji da dosta pažnje posveti ovoj oblaasti. Ove godine smo za projekte iz kulture odvojili duplo više sredstava nego prošle godine. Smatramo da će odobreni projekti doprineti unapredjenju raznolikosti kulturnih izraza i koji će svojim kvalitetom doprineti razvoju kulture. Medju odobrenim projektima nalaze se i projekti kulturnih subjekata koji već postižu ogroman uspeh, poput Gradskog dečijeg hora “Zvezdice”, “Amorosa”, “Libera” i drugih – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Grad Leskovac ulaže značajna sredstva u oblast kulture.

– Grad koji ulaže u kulturu je grad koji ima budućnost. Tokom 2013., 2014. i 2015. godine za kulturu smo izdvojili ni manje ni više nego 780 miliona dinara. U protekloj godini renovirali smo 5 Domova kulture, završili smo radove na rekonstrukciji Narodne biblioteke Radoje Domanović, nedavno smo dobili i istureno odeljenje biblioteke u Brestovcu. Osluškujući potrebe i želje bioskopske publike, a pre svega mladih ljudi izdvojili smo neophodna sredstva za digitalizaciju bioskopa. Kupili smo i ove godine klavir Muzičko školi – dodao je Cvetanović.

Gradonačelnik je zahvalio prisustnim poslenicima kulture.

– Zahvalio bih vam se što promovišete naš grad, što doprinosite da se umanji značaj ono što se zove rijaliti. Vi ste jedini koji pomažete da naša omladina ima izbor, a naša je obaveza da mladima ponudima izbor izmedju onoga što oni nude i onog što Grad Leskovac zahvaljujući vama može da ponudi svojim gradjanima, a pre svega mladima – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prisutnima se obratila i načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić, a u ime prisustnih na podršci Grada Leskovca projektima u oblasti kulture zahvalila je Marija Cakić koja je naglasila da grad ide u pravom smeru i dodala da je obaveza svih da uspešno realizuje projekte i da zajedničkim naporima učine grad lepšim i boljim mestom za život.

 

Check Also

U galeriji Narodnog muzeja izložba umetnice Ivane Kostić

U galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu, u ponedeljak 25. septembra sa početkom od 19 časova …

Оставите одговор