Potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros RTS

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros RTS u cilju nastavka već odlične saradnje oko organizovanja Krosa u Leskovcu.

Ovo je već tradicionalna trka koja se održava u našem gradu a Leskovac je grad sa velikim brojem učesnika već duži niz godina. Na predlog grada Leskovaca i Zaječara, 2012. godine je urađena transformacija krosa koji sada traje cele godine. Prošle godine je po prvi put Kros organizovan i van granica Srbije i to u Bijeljini u Republici Srpskoj. I ove godine u organizaciji Krosa pored Lokalne samouprave uzima učešće i Aktiv direktora, zatim Savez za školski sport, Sportski savez grada Leskovca i drugi.

Ugovor je potpisao Stevan Kovačević, osnivač i direktor RTS Krosa, dok je u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ugovor potpisao Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća.

Nakon toga, održan je i sastanak u sali Gradskog veća, gde se diskutovalo oko organizacije ovog važnog sportskog dešavanja, i dogovarali dalji koraci.

Početak Krosa planira se za 17. maj, kada će trčati predškolski uzrast, učenici osnovnih i srednjih škola Srbije. U oktobru će i grad Leskovac biti domaćin RTS Krosa gde se očekuje veliki broj takmičara.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …