hotel bell

Potpisan protokol o saradnji između Grada Leskovca i Centra za zaštitu trgovine ljudima

U Svečanoj sali grada Leskovca danas je potpisan protokol o saradnji između grada Leskovca i Centra za zaštitu trgovine ljudima.

Ovim potpisivanjem ugovora obeležava se predstojeći 30. jul Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, te je gradonačelnik Leskovca istakao da ovaj globalni fenomen pogađa kako razvijene tako i nerazvijene zemlja, a da ni naša zemlja nije izuzetak.

“Trgovina ljudima je globalni fenomen. Pogađa zemlje u političkoj i ekonomskoj tranziciji, nerazvijene zemlje i zemlje u razvoju, zemlje u ratu i one koje su pretrpele ratna dešavanja. Nažalost na ovaj fenomen nije imuna ni naša zemlja, ni naš grad. Iz tog razloga je, na moju inicijativu, Gradsko veće novembra meseca 2013. godine donelo odluku da se formira ,,Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima“ u našem gradu. Tim je formiran sa ciljem osnaživanja sistemskog partnerstva u sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv trgovine ljudima. Članovi lokalnog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima su predstavnici Policijske uprave Leskovac, Centra za socijalni rad Leskovac, Doma zdravlja Leskovac, Crvenog krsta iz našeg grada, Višeg javnog tužilaštva Leskovac, Višeg suda u Leskovcu, kao i Kancelarije za mlade iz našeg grada,“ – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime Centra za zaštitu trgovine ljudima, obratila se Aleksandra Ljubenović, direktorka Centra:

„Danas imam izuzetnu čast i zadovoljstvo da prvi put otkad Centar za zaštitu žrtava postoji uopšte potpisujem protokol sa nekim gradom. Kao što je gradonačelink rekao možda je Grad Leskovac grad koji je peti po broju stanovnika u Srbiji, ali verujte da ste prvi uz nas, uz Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, koji imate najbolje rezultate u sprečavanju ove pošasti 20. veka. Cilj potpisivanja ovog protokola jeste unapređenje saradnje, preventivno, i u nekom budućem periodu otvaranje prihvatnog centra za žrtve trgovine ljudima – istakla je Aleksandra Ljubenović.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор