hotel bell

Poslovni prostor Nevene u Beogradu nije prodat, čeka se odluka suda

Poslovni prostor leskovačke Nevene na Novom Beogradu nije prodat, iako je krajem prošle godine bila zakazana njegova prodaja, rečeno je našem portalu u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Naime, kako je eKapija već pisala, Agencija za licenciraje stečajnih upravnika je 14. septembra oglasila prodaju dva Nevenina građevinska objekta u Bulevaru Maršala Tolbuhina 46 (stari naziv Ulica Goce Delčeva), korisne neto površine 437 m2 i 137 m2, po početnoj ceni od 28.493.085 dinara.
– Prodaja ovog poslovnog prostora bila je zakazana za oktobar 2018, ali je ona otkazana na osnovu rešenja stečajnog sudije kojim je dat nalog stečajnom upravniku da otkaže prodaju – rekli su nam iz ALSU, ne navodeći razlog otkazivanja.

Na rešenje stečajnog sudije o otkazivanju prodaje je, navode, uložena žalba, ali drugostepeni sud još uvek nije doneo odluku, te se do daljnjeg ova imovina ne može prodavati.
Iz Agencije su za naš portal objasnili da se ova imovina prodaje zasebno jer se time omogućava ostvarivanje najveće moguće vrednosti imovine i najvećeg mogućeg stepena namirenja poverilaca.
Inače, poslovni prostor na Novom Beogradu bio je i razlog za otkazivanje prve prodaje Nevene sredinom 2018. godine, rekli su nam u Agenciji.

– Prodaja hemijske industrije Nevena Leskovac kao pravnog lica, koja je bila zakazana za jun 2018. godine, otkazana je jer se u sklopu pravnog lica nalazio i poslovni prostor na Novom Beogradu, a s obzirom na činjenicu da je u međuvremenu stečajni upravnik ishodovao rešenje o upisu prava svojine na tom poslovnom prostoru – rekli su u ALSU.
Kako je navedeno, poslovni prostor na Novom Beogradu je izdvojen kao posebna imovinska celina i ne prodaje se ni u sklopu drugog javnog poziva za prodaju Nevene kao pravnog lica zakazane za 21. mart 2019. godine.

Na prodaju su po početnoj ceni od 108,15 miliona dinara, između ostalog, ponuđene proizvodne hale u Leskovcu, kao i žigovi i licence i oprema i zalihe kompanije.

Inače, neki delovi imovine Nevene već su zasebno prodati početkom 2018. godine. Kupac Neveninih upravnih zdrada, proizvodne hale, magacina i mašina u Leskovcu je firma W-Kargoles iz tog grada koja se bavi drumskim prevozom tereta, a imovinu nekadašnjeg hemijskog giganta je kupila po početnoj ceni od 63,7 miliona dinara.

Trenutno u delu proizvodnih pogona u Leskovca kao zakupac posluje kompanija Nevena&All Me Cosmetics, Slobodanke Vlajčić, koja ih je nakon stečaja leskovačke Nevene preuzela i obnovila proizvodnju kozmetike.
I ovi pogoni su ponuđeni na prodaju u sklopu novog novog tendera, a na pitanje šta je biti sa proizvodnjom ove firme, iz ALSU su nam rekli da se, ukoliko dođe do prodaje pravnog lica, svi ugovori moraju sklopiti sa kupcem, ukoliko postoji obostrani interes za tako nešto.
Iz Agencije su podsetili i da kupovinom pravnog lica iz stečaja, kupac nema obavezu da nastavi delatnost firme.

Izvor: eKapija

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор