Početna / DRUŠTVO / PONOVO RADI KATASTAR: Država pokrenula mehanizme da građani ne postanu kolateralna šteta

PONOVO RADI KATASTAR: Država pokrenula mehanizme da građani ne postanu kolateralna šteta

Vlada Republike Srbije je svojom Uredbom i Odlukom, koju je doneo direktor RGZ-a Borko Drašković, delbokirala rad institucije i omogućila građanima da ostvaruju svoja ustavom zagarantovana prava, da nesmetano raspolažu imovinom i slobodno pristupe svim poslovima iz nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda, uključujući i službe za katastar nepokretnosti.

Svi građani Republike Srbije od 13. aprila 2019. godine ponovo će moći da ostvare sva svoja prava i dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti. Tog dana na snagu stupa Uredba Vlade Republike Srbije o minimumu procesa rada u RGZ-u kojom se staje na kraj blokadi katastra.

Država je pokrenula mehanizme kako bi zaštitila građane da ne postanu kolateralna šteta pokušaja realizacije projekta blokade državnih i javnih institucija. Pouzdanost podataka u katastru jedan je od najvažnijih instrumenata za sticanje poverenja građana i najvažniji oslonac pri kupoprodaji nepokretnosti. Štrajk je predstavljao najizrazitiji oblik otpora digitalizaciji u katastru. Praćen je sa mnogo medijskih neistina. Interes pojedinih političara i biznismena je da svoje poslove obavljaju mimo institucija, a takvim planovima Republički geodetski zavod je stao na put digitalizacijom i transparentnošću, kadrovskim i tehnološkim ojačavanjem.

Odluka o minimumu procesa rada u RGZ-u koju je doneo direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković biće sprovedena od 13.04.2019. odnosno od prvog radnog dana 15.04.2019. godine.

Pogledaj takodje

POČELO PRIJAVLJIVANJE: Leskovac u avgustu domaćin međunarodnog turnira u rukometu na pesku

U Leskovcu će 10. i 11. avgusta biti održani treći turnir u rukometu na pesku …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *