Policija raspisala konkurs za prijem kandidata iz građanstva za potrebe Helikopterske jedinice

Konkurs je raspisan juče i otvoren do 31. marta. Kandidati treba da imaju manje od 21 godine, da su završili srednju tehničku školu ili Gimnaziju, sa najmanje vrlo dobrim uspehom i da su državljani Srbije, sa prebivalištem u svojoj zemlji.

U školskoj 2022./23. godini, primaju se tri kadeta na studijski program Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo, koje traju četiri godine. Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje diplomirani inženjer mašinstva. Na taj način im se pruža mogućnost prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova-Helikoptersku jedinicu, na radno mesto profesionalni pilot.

Za vreme školovanja, kadeti stanuju u internatu, MUP im obezbeđuje stipendiju, koja na mesečnom niovu iznosi 50.000 dinara, a ukupne troškove školovanja snose dva ministarstva.

Konkurs je objavljen na internet stranicama MUP-a www.mup.gov.rs i Vojne akademije www.va.mod.gov.rs. Prijava se podnosi Ministarstvu unutrašnjih poslova, Sektoru za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, direktno ili putem pošte.

Check Also

SLIŠANE – Selo sa bogatom istorijom i prirodnim lepotama

Slišane, malo selo u Srbiji, smešteno u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu, predstavlja pravu riznicu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *