hotel bell

PODELJENI UGOVORI: Dodatnih 30 miliona za leskovački sport, ukupno u 2023. rekordnih 155 miliona dinara – Dogodine bez članarina u sportskim klubovima

U skupštinskoj sali grada Leskovca danas su sportistima dodeljeni aneksi ugovora kojima je raspoređeno dodatnih 30 miliona dinara za njihov rad i funkcionisanje.

Tom sumom u tekućoj godini je za klubove opredeljeno 155 miliona dinara, dok plan za narednu 2024. godinu predviđa 175 miliona dinara i još preko 144 miliona za rad SRC Dubočica.

Predsednik dr sci. med. Goran Cvetanović se danas pre uručenja ugovora obratio sportistima i kazao:

„Podsetiću vas na događaj od pre nekoliko godina kada smo u Svečanoj sali grada Leskovca uručivali nagrade najboljim sportistima grada i sticajem okolnosti predstavili novi broj Leskovačkog glasnika. Tada je na poslednjoj strani, uz prateće fotografije, bio ispisan natpis Leskovac – Grad kulture, jer bez kulture nema ni duše grada. Svima vama i vašim kolegama tada sam uputio molbu da pokušamo zajedničkim snagama da ponesemo i epitet Grad sporta. Najpre želim da vam čestitam. Zato što smo zajedničkim zalaganjem, voljom, trudom i ljubavlju prema našem gradu postali grad sporta i grad po meri sportista.“

Predsednik Cvetanović je danas zaključio da su uspesi sportista rezultat zajedničkog delovanja lokalne samouprave i njihovog rada. Naglasio je da grad izdvaja značajna sredstva i za sportsku infrastrukturu i klubove, istakao da je stadion kruna sportskih objekata, gde se odigravaju pravi spektakli i naglasio da GFK Dubočica nije izgubila 11 utakmica na čemu im treba čestitati. Kazao je da je proteklog vikenda pratio utakmice odbojkaša, košarkaša, fudbalera i rukometaša, da su tri završene pobedom, jedna izjednačenim rezultatom što je odličan uspeh i kazao da su svi ponosni kada vide kako sportisti ostavljaju srce na terenu.

U ime sportista najpre se obratila Ana Stojanović, trener ŽFK Lavice:

„Hvala gradu i gradonačelniku Cvetanoviću, na rebalansu koji je dotakao nas i koji nam znači. Bez dodeljenih sredstava ne bismo funkcionisali. Pokušaćemo da napravimo naše prostorije, da stvorimo mali ali značajan kutak za nas. Rezultati su nam odlični, a kruna istih je seniorska ekipa koja se možda bori za baraž za Super ligu. Jedina smo ekipa koja igra savezni rang, a oslanjamo se isključivo na igrače iz Leskovca. Zamoliću sve da daju podršku devojčicama na terenu.

Obratio se i Pavle Stojiljković, u ime teniskog kluba Šumice i rekao:

„Član sam reprezentacije Srbije, nalazim se među najboljih 20 igrača do 14 godina, a cilj mi je da se nađem među 10. Zahvaljujem se gradu u gradonačelniku i nadam se da ću opravdati dato mi poverenje.“

Danas je predsednik Cvetanović kazao da se večeras u naše gradu otvaraizložba slika Save Šumanovića i kazao da građani Leskovca ističu veliko zadovoljstvo prema ulaganjima u kulturu i sport.

Predsednik Cvetanović je danas najavio da će Leskovac u narednoj godini opredeliti i dodatna sredstva kako bi članarine u klubovima bile besplatne.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *